Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Αξίζαμε τη σπουδαία νίκη που πήραμε”

“Αξίζαμε τη σπουδαία νίκη που πήραμε”

sfairopoulos

sfairopoulos

Ο μαχητικός Ολυμπιακός πήρε το μεγάλο διπλό απέναντι στη Μπαρτσελόνα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στη σπουδαία νίκη της ομάδας του αλλά και στο χαρακτήρα που έδειξαν όλοι οι παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής: 

“Πετύχαμε σπουδαία νίκη. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και αυτή η νίκη είναι φοβερά σημαντική. Πιστεύω ότι αξίζαμε να νικήσουμε, ήταν ένα ντέρμπι το ματς σε όλη του τη διάρκεια, αλλά κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα χαμηλά στο σκορ. Τους κρατήσαμε στους 67 πόντους, την ώρα που συνήθως σκοράρουν κατά μέσο όρο 79. Όταν κρατάς μια τόσο καλή επιθετικά ομάδα 12 πόντους κάτω από το μέσο όρο της, ειδικά στο γήπεδό της, έχεις πιθανότητες να νικήσεις κι αυτό έγινε. Ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του το παιχνίδι, καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε μεγάλο προβάδισμα. Και η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρίες να νικήσει, αλλά στο τέλος είχαμε συγκέντρωση και κάναμε σωστές επιλογές στις περισσότερες κρίσιμες αποφάσεις και στις λεπτομέρειες”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που πάλεψαν κι έμειναν κοντά στο πλάνο μας, ό,τι σχεδιάσαμε και ό,τι αποφασίσαμε πριν από το ματς το είδαμε σε μεγάλο βαθμό στο παρκέ. Συνεχίζουμε ταπεινοί, με χαμηλά το κεφάλι και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η Ευρωλίγκα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

Ενώ τέλος ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην Ισπανία: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα και να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον κόσμο, ακούγαμε τις φωνές τους από εκεί πάνω που κάθονταν, κι αυτό ήταν μεγάλη ενίσχυση για τους παίκτες για να παλέψουν σε άμυνα και επίθεση. Οι αριθμοί με πόσες νίκες έχει μια ομάδα απέναντι στην άλλη, αυτά είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που θέλει να κερδίζει όλα τα ματς. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, οι παίκτες είναι άνθρωποι, αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Να σπάσει την παράδοση στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα για να πάει Βερολίνο. Ο Ολυμπιακός αντι…