Κεντρική Διεθνή Αποσύρθηκε ο Πριχιόνι (pic)

Αποσύρθηκε ο Πριχιόνι (pic)

prigioni 1

prigioni

Είναι εκ των κορυφαίων Αργεντινών παικτών που πέρασαν ποτέ από τα παρκέ. Πριν έναν μήνα, η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτησή του προκειμένου να έχει έναν έμπειρο και ταλαντούχο γκαρντ στο πλάι της έως το τέλος της σεζόν, αλλά μάταια.

Ο Πάμπλο Πριχόνι, δεν θέλησε να περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς, με αποτέλεσμα να κάνει σε όλους γνωστό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ο γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1977 στην Κόρντομπα της Αργεντινής, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την ομάδα, Ραμάλιο, έχοντας δύο χρόνια αργότερα την ευκαιρία να πάει σε μία ομάδα, μόλις λίγα χιλιόμετρα δίπλα, στην Μπελγκράνο.

Ούτε εκεί, όμως, θα αγωνιστεί για πολύ, καθώς η Όμπρας Σανιτάριας θα είναι ο τελευταίος σύλλογος που θα αγωνιστεί ο Πριχιόνι στη χώρα του, μόλις έναν χρόνο αργότερα.

Μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, θα κάνουν τη Φουενλαμπράδα να κοιτάξει με ενθουσιασμό τον τότε 22χρονο γκαρντ, τον οποίο θα φέρει στην Ισπανία, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Η Λουσίντουμ, δύο καλοκαίρια μετά, θα αποκτήσει τον Πάμπλο, βάζοντας στο ρόστερ της ένα ταλαντούχο παιδί, ένα πολλά υποσχόμενο παιδί.

Επόμενος σταθμός, η Μπασκόνια, η οποία έχοντας για έξι χρόνια (2003-09) τον Αργεντινό στην ομάδα, είχε αρχίσει να “χτίζει” κάτι καλό και ταυτόχρονα μία υπολογίσιμη δύναμη στην ACB. Από το 2009 έως το 2011, μία μεταγραφή στη “Βασίλισσα” έκανε αυτόματα τον ύψους 1.91 παίκτη να είναι ένας τρομερός γκαρντ, έτοιμος να “σκοτώσει” -κυρίως με το μακρινό του σουτ- οποιαδήποτε άμυνα.

Από εκεί και πέρα, και όντας σιγά-σιγά ένας έμπειρος βετεράνος, ο Πριχιόνι πήρε τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπογράφοντας με την πρώτη του ομάδα στο ΝΒΑ, τους Νικς (2012-15). Οι Κλίπερς και ο Ντοκ Ρίβερς ύστερα θέλησαν να “μαζέψουν” από ανταλλαγή τον Αργεντινό, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα θα βρεθεί στην τελευταία του ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα με τη φανέλα των Ρόκετς, αλλά και οι “Ρουκέτες” θα απορρίψουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον 39χρονο.

Έτσι, η Μπασκόνια υπέγραψε ξανά το μεγάλο της “αστέρι”, το οποίο, όμως, αποφάσισε να αποσυρθεί πριν καλά-καλά τελειώσει η σεζόν, κι έχοντας “φάει” τα γήπεδα με το… κουτάλι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…