Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Αντιδράσαμε μετά τον Παναθηναϊκό “

“Αντιδράσαμε μετά τον Παναθηναϊκό “

papanikolaou

papanikolaou-

Αντίδραση έβγαλε ο Ολυμπιακός, ύστερα από τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό Superfoods για το Κύπελλο Ελλάδος, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου. Οι “ερυθρόλευκοι” διέλυσαν την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα, με τον Έλληνα άσσο να μιλάει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο Sport.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Σίγουρα, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι σε ένα πάρα πολύ απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι για εμάς, παίζοντας με μια αντίπαλο, με την οποία είμαστε πάρα πολύ κοντά στη βαθμολογία. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να νικήσουμε πάση θυσία μέσα στην έδρα μας. Δείξαμε χαρακτήρα, μπήκαμε από το πρώτο λεπτό δυναμικά, κερδίσαμε όλες τις φάσεις, διεκδικήσαμε κάθε μπαλιά κι αυτό νομίζω έδειξε το δρόμο προς τη νίκη. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε παίκτες «κλειδιά» κι αν εξαιρέσεις ένα κομμάτι που παρουσιαστήκαμε αδύναμοι, με τα επιθετικά ριμπάουντ που τους δώσαμε, οικοδομήσαμε διαφορά. Κι αυτό γιατί εν συνεχεία αρχίσαμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πετύχαμε εύκολους πόντους, οι οποίοι βοήθησαν να ανοίξουμε το παιχνίδι, να βρούμε ρυθμό και να παρουσιάσουμε πλουραλισμό στην επίθεση”.

Για τον αν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν δυνάμεις ύστερα από το παιχνίδι με τον αιώνιο αντίπαλο πρόσθεσε:”Κατ’ αρχάς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό χάσαμε έναν τίτλο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Χάσαμε από τον συνδιεκδικητή μας στις εγχώριες διοργανώσεις, χάσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Αυτό για εμάς ήταν αιτία να θέλουμε να αντιδράσουμε και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω πως το κάναμε με το καλύτερο τρόπο

Για την εμφάνιση του κόντρα στους “Βάσκους” :Δεν θέλω να μιλάω για την ατομική μου απόδοση. Με έχουν βοηθήσει πολύ και η οικογένειά μου, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη, αλλά πρέπει να σταματήσουμε να το αναπαράγουμε τόσο πολύ. Νομίζω πως όπως όλα τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους, έτσι κι εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και να βοηθήσω την ομάδα μου. Τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο”.

Για τις δύο νίκες απέναντι στην Μπασκόνια:” Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με τον τρόπο που σκεφτόμασταν. Δεν πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα παιχνίδι τη φορά κι από εκεί και πέρα, όταν τελειώσει ο δεύτερος γύρος, να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι εδώ και είναι λάθος τώρα για τον οποιονδήποτε από εμάς να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά. Να σκέφτεται, δηλαδή, δύο παιχνίδια παρακάτω ή να σκέφτεται την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα δούμε πώς θα καταλήξουμε. Τώρα, κοιτάμε το παιχνίδι με τον Κόροιβο της ερχόμενης Κυριακής (22/01). Οι εβδομάδες με τα διπλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα δεν είναι μόνο για τον Ολυμπιακό. Όλες οι ομάδες το ίδιο πρόγραμμα έχουν και όλοι τα ίδια παιχνίδια παίζουν”

Τέλος αναφερόμενος για τον κόσμο των “ερυθρόλευκων”:”Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εδώ. Μας στήριξε, ειδικά μετά από μια ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Κι όμως ήταν εδώ οι φίλαθλοί μας, για να μας στηρίξουν, να μας δώσουν την ενέργειά τους και τους ευχαριστούμε για αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…