Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανακοίνωσε Ελονού η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Ελονού η ΑΕΚ

elonu tofas galata

elonu-tofas-galata

Παίκτης της ΑΕΚ και τυπικά είναι ο Τσινεμέλου Ελονού, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό ο 29χρονος σέντερ να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της Τετάρτης με τη Σάσαρι για το Champions League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:
“Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι ο Τσινεμέλου Ελονού υπέγραψε σήμερα (02/01/17) συμβόλαιο με τη “Βασίλισσα” έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Βιογραφικό:
Ο Τσινεμέλου Eλονού γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1987 στη Νιγηρία, έχει αμερικανική υπηκοότητα, και έχει ύψος 2μ.08.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Alief Elsik στο Χιούστον του Τέξας, ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Texas A&M και το 2009, οι Λέικερς τον επέλεξαν στο Νο 59 του ντραφτ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε την ίδια χρονιά στη Σαραγόσα, όπου είχε μ.ό. 6.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Την περίοδο 201011 αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Πανιωνίου, ωστόσο έφυγε λίγο πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για τη γαλλική Ορτέζ. Το 20122013 αγωνίστηκε στην τουρκική Τόφας και μετά το καλοκαίρι στην κινεζική Τζιανκσού Ντράγκονς. Η περίοδος 20132014 τον ξαναβρήκε στην Τόφας όπου τελείωσε τη χρονιά με 12.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ στο τουρκικό Πρωτάθλημα και 16.2 πόντους, 9.7 ριμπάουντ στo EuroChallenge.

Τον Μάιο του 2014 επέστρεψε στη Σαραγόσα και τον Ιούλιο ξαναφόρεσε τη φανέλα της Τόφας. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο (Καπιτάνες Ντε Αρεσίμπο) και στις 9 Νοεμβρίου υπέγραψε στη Μπεσίκτας. Σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, μέτρησε 8 πόντους και 6 ριμπάουντ, κατά μ.ό., σε 21 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Eurocup, σε 5 αγώνες, μέτρησε 9.4 πόντους και 6 ριμπάουντ.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…