Κεντρική Διεθνή Αφιέρωμα της ACB σε Γιάννη και Θανάση

Αφιέρωμα της ACB σε Γιάννη και Θανάση

giannis thanasis adetokounmpo

giannis-thanasis-adetokounmpo

Τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν στην ACB, για τη ζωή τους στις ΗΠΑ και Ισπανία αντίστοιχα, αλλά και τους στόχους που έχουν.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ πέντε χρόνια πριν ότι θα ήμουν στη θέση που είμαι τώρα, όμως το ονειρευόμουν. Όταν πήγα στην Ελλάδα για να τον δω ζωντανά να προπονείται συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Στα 17 του ήταν 2,02μ. και μπορούσε να κάνει απίστευτα πράγματα. Ήταν συγκροτημένος, έπαιζε στο χαμηλό ποστ, είχε τεράστια άκρα και πρόσωπο παιδιού. Πάνω από όλα είχε μεγάλη καρδιά για να παίξει, μια απίστευτη πείνα και αθλητικά προσόντα που δεν είχα ξαναδεί. Σε ένα παιχνίδι που τον είχα δει είχε σκοράρει 44 πόντους εναντίον του Παναθηναϊκού. Τότε πήρα τηλέφωνο τον Ρεϊνάλντο Μπενίτο (σ.σ. ο πρόεδρος της Σαραγόσα) και του είπα ότι έπρεπε να υπογράψουμε το παιδί επειδή τα πόδια μου έτρεμαν. Έτσι κάναμε και κλείσαμε για τετραετές συμβόλαιο με την ιδέα ότι θα αγωνιζόταν στη Σαραγόσα. Η πρόοδός του είναι ασταμάτητη. Δεν έπαιξε στη Σαραγόσα και πήγε απευθείας στο ΝΒΑ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, πήγα με τον ατζέντη του Γιάννη τον ίδιο και τον Θανάση στο σπίτι τους και μιλούσα στο Θανάση για την ACB. Τώρα, αυτός παίζει στην Ισπανία και ο αδελφός του είναι παγκόσμιος σταρ. Είναι θέμα για ταινία που ζούσαμε χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε”.

Ο Γιάννης συμπλήρωσε πως θα του άρεσε να αγωνιστεί στην ACB:” Θα μου άρεσε να παίξω για κάποια χρόνια στην Ισπανία. Ο αδελφός μου πάντα μου λέει ότι το κοινό είναι απίστευτο και οι φίλαθλοι είναι στην κυριολεξία μέσα στο παιχνίδι. Θα ήταν εξαιρετικό να γνωρίσω λίγο καλύτερα τη χώρα. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να παίρνουμε νίκες και να πετύχουμε. Πιστεύω ότι αν το κάνω αυτό, τότε θα έχω παραπάνω πιθανότητες να βρεθώ στο All Star Game. Όλα, όμως, είναι στα χέρια του ΝΒΑ και των φιλάθλων”

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υποστήριξε πως ο Γιάννης είναι ήδη all star:”Για εμένα είναι ένας all star και ήταν πριν από αυτή τη χρονιά, επειδή γνωρίζω πως δουλεύει και ξέρω πόσο μεγάλος θέλει να γίνει.”

Ενώ αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό καρφωμάτων που πήραν μέρος, στο All Sta του ΝΒΑ:” Ήταν απίστευτο να είμαι εκεί για να βοηθήσω τον αδελφό μου, ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πολλοί έρχονται και μου μιλούν. Μου λένε: «Είμαι από την Σαραγόσα. Ο αδελφός σου ήταν πολύ κοντά στο να παίξει σε εμάς», αλλά και άλλοι, από την υπόλοιπη χώρα. Τον γνωρίζουν, είναι ένας ταλαντούχος νέος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός Ευρωπαίος παίκτης. Νομίζω πως ο κόσμος θα τον ψηφίσει και θα τον δει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο με τους καλύτερους”

Ο άσσος των Μπακς από την πλευρά του τόνισε:”Όλα είναι στα χέρια του ΝΒΑ και των οπαδών. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο παρκέ. Με βοηθάει και η ομάδα μου και το περιβάλλον μου από τα social media”.

Ο φόργουορντ της Ανδόρα, έχοντας παίξει στο NBDL ανάφερε τις διαφορές, μεταξύ ΗΠΑ και Ισπανίας: “Στις ΗΠΑ είναι διαφορετική η μπασκετική κουλτούρα. Όλοι μετρούν τις δυνάμεις τους με βάση τις μονάδες. Δεν είναι πρόβλημα να είσαι Ευρωπαίος. Πολλοί Ευρωπαίοι τα έχουν πάει καλά στο ΝΒΑ. Ο στόχος είναι κάθε ημέρα να δουλεύεις σωστά. Πρέπει να είσαι σε μια ομάδα που κερδίζει για να είναι στο All Star Game. Πολλοί μπορεί να απογοητευτούν που δεν φθάνουν τους στόχους τους. Ο δικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να παίζουμε σκληρά και να προσπαθούμε να το διασκεδάζουμε. Θέλει θυσίες και από την οικογένεια. Οι γονείς μου μια μέρα μπορεί να έρθουν στην Νέα Ορλέανη και την άλλη να βρίσκονται στη Βιτόρια για να βλέπουν τι συμβαίνει. Τους είπα πως εάν παίζουμε και οι δύο, είναι καλύτερο να μείνουν εκεί και να τον δουν να παίζει. Παίζει κάθε ημέρα, είναι πιο νέος, τους χρειάζεται πιο πολύ από εμένα. Ο Γιάννης ξέρει πως εγώ στην Ανδόρα γράφω τη δική μου ιστορία. Θέλει να με δει να παίζω στο Copa del Rey, εάν δεν επιλεχθεί στο All Star Game.

“Για αυτό είναι τα αδέρφια. Έχουμε καλή χημεία στην Ανδόρα, είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Βελτιωνόμαστε και παίζουμε όσο πιο σκληρά γίνεται. Δίνουμε ό,τι έχουμε. Είναι απίστευτο γιατί κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Είναι αυτό που φτάνει πιο κοντά στο ΝΒΑ από κάθε άλλο. Μου αρέσει πολύ”.

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε σε ερώτηση αν βλέπει ισπανικό πρωτάθλημα :”Παρακολουθώ την ισπανική λίγκα, είναι ανταγωνιστική. Πάντα βλέπω αγώνες και στατιστικά. Θέλω να πάει η Ανδόρα στο Copa del Rey, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εκείνους. Ο Θανάσης παίρνει 15-20 λεπτά συμμετοχής, βοηθάει την ομάδα του, δημιουργεί, σκοράρει, παίρνει ριμπάουντ, βγάζει ενέργεια. Αυτό είναι κάτι που χρειάζονται. Η Ανδόρα παίζει πολύ ωραία στην έδρα της. Όπως μου έχει πει ο αδελφός μου η Ανδόρα δεν είναι απλά μια μπασκετική ομάδα, αλλά μια οικογένεια.

“Στην οικογένειά μας αργήσαμε να μεγαλώσουμε. Όταν ήμασταν πιο μικροί ήμασταν πολύ αδύνατοι και όχι τόσο ψηλοί. Ένα καλοκαίρι όλα άλλαξαν στον Γιάννη, από την νοοτροπία του, τον τρόπο που παίζει που έγινε πιο επιθετικός, μέχρι το ύψος και το μέγεθός του. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι συνεχίζει να βελτιώνεται, είναι μόλις 22 ετών κι αυτό είναι κάτι τρελό. Θέλει να γίνει ο καλύτερος. Προπονείται, πηγαίνει στο κλειστό κάθε ημέρα και θέλει η Ευρώπη να είναι περήφανη για εκείνον. Ο ουρανός είναι το ταβάνι του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…