Κεντρική Διεθνή ΑΕΚ – Λούντβιγκσμπουργκ 82-72

ΑΕΚ – Λούντβιγκσμπουργκ 82-72

aek 1

aek-williams

Στο 7-5 ανέβηκε η ΑΕΚ, η οποία αν κι έκανε τα εύκολα-δύσκολα, πήρε εντέλει τη νίκη απέναντι στη μαχητική Λούντβιγκσμπουργκ με 82-72 στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης” και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι με την Παρτίζαν (18/1).

Μαυροειδής και Λαρεντζάκης έβαλαν μπροστά την ΑΕΚ (4-0). Ο Μάρτιν μείωσε σε 4-2 για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Έλληνας σέντερ με 1/2 βολές κι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς σκοράροντας τους πρώτους του πόντους, έκαναν το 7-4. Η Λουντβισμπουργκ σημείωσε το 7-6 και πάλι με τον Μάρτιν, αλλά η “Ένωση” δεν άργησε να ανεβάσει στροφές, καθώς με ένα σερί 7-0 από τους Μιλόσεβιτς, Ελονού και Λαρεντζάκη πήρε γρήγορα διαφορά 8 πόντων (14-6).

Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Ντίξον ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, την οποία και κράτησαν οι “κιτρινόμαυροι” με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (24-12).

Η ΑΕΚ ωστόσο δεν παρέμεινε όσο συγκεντρωμένη θα έπρεπε, δίνοντας το δικαίωμα στη γερμανική ομάδα να “τρέξει” ένα σερί 11-2 και να ροκανίσει άμεσα τη διαφορά στο -3 (26-23), χάρη σε 2/2 βολές του Κότον. Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν για μερικά λεπτά ακόμη παρέμεναν κοντά στο σκορ με την ΑΕΚ, αλλά δίχως να παρουσιάζονται ικανοί ούτως ώστε να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν “καυτός” κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Σλοβένου τεχνικού να ξαναπάρει διαφορά ασφαλείας, πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια στο +11 (45-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο τρομερό ξεκίνημα των Γερμανών, οι οποίοι έχοντας σε “μεγάλη” μέρα τους Κότον και Κούλεϊ και δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σερί 5-18, διαμόρφωσαν το 50-52 στα μισά της τρίτης περιόδου. Χάμοντς και Κρόφορντ ανέλαβαν δράση σε ένα κομβικό σημείο κι έκαναν το 52-59 για το σύνολο του Τζον Πάτρικ, ενώ Σάκοτα και Μαυροειδής κατάφεραν να μειώσουν σε 55-58, 10 λεπτά πριν το φινάλε.

Μπαίνοντας στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα έπειτα από αρκετή ώρα με δίποντο του Λαρεντζάκη, αλλά δίχως να υπολογίζει στους Μάρτιν και Κότον, όπου ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Λούντβιγκσμπουργκ μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και διαμόρφωσαν το 62-65.

Από εκεί και πέρα, η “Ένωση” “ξύπνησε”. Ήταν εξαιρετική στα αμυντικά της καθήκοντα και ούσα “καυτή” στην επίθεση, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να κάνει γεγονός την έβδομη νίκη της στο Champions League με 82-72.

Tα δεκάλεπτα: 24-12, 45-34, 55-58, 82-72.
AEK (Ζντοβτς): Ούκιτς 7 (1), Ελονού 5, Σάκοτα 27 (3), Βασιλειάδης 4, Μιλόσεβιτς 1, Χαριτόπουλος, Ντίξον 8, Λαρεντζάκης 9 (1), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 11, Σκουλίδας, Ουίλιαμς.
ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (Πάτρικ): Χάμοντς 6, Κότον 20 (1), ΜακΚρέι 2, Μάρτιν 8, Κρόφορντ 11, Μπουν, Τίεμαν 2, Τόπερτ 3 (1), Λόουσινγκ, Κούλεϊ 20.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…