Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ζόρια με… Καρμέλο!

Ζόρια με… Καρμέλο!

paternico carmelo

paternico-carmelo

Μέχρι πρότινος αν ανέφερες σε κάποιον μπασκετικό τύπο το όνομα “Καρμέλο“, θα πήγαινε το μυαλό του στον Άντονι. Ελάχιστοι γνωρίζουν τον Καρμέλο Πατερνίκο, ο οποίος είναι Ιταλός διαιτητής, που σφυρίζει στην Ευρωλίγκα. Θα ήταν παγερά -ταιριάζει με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε- αδιάφορος, αν δεν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, θεωρώντας άδικη την τιμωρία του.

Ο Καρμέλο Πατερνίκο είναι, μαζί με τους τέσσερις Έλληνες διεθνείς διαιτητές, οι μόνοι που βιώνουν το πογκρόμ των Ομοσπονδιών (Ελλάδας και Ιταλίας) και -φυσικά- όχι της FIBA. Η προσφυγή του στα δικαστήρια, όπου οι νομικοί λένε πως είναι δεδομένη η δικαίωσή του, υποχρέωσε τους παράγοντες της διεθνούς ομοσπονδίας να πάρουν θέση.

Γι’ αυτόν τον λόγο στις 15 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί αν θα επικυρωθεί η τιμωρία, ή αν θα αδειάσουν τις δύο Ομοσπονδίες. Στη συνεδρίαση της FIBA θα παραστεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος “ακολουθούμενος” από τον Κώστα Ρήγα. Θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν σκληρή γραμμή, προκειμένου να τεθούν όλοι όσοι σφυρίζουν στο Eurocup εκτός των οικείων πρωταθλημάτων.

Όλοι, ή κανένας” θα είναι το μήνυμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, που πάντως μοιάζει να είναι οικτρή μειοψηφία, καθώς κανείς (πλην ημών και των Ιταλών) δεν θέλει να μπει σε ανοιχτό πόλεμο με τους διαιτητές και να κινδυνεύσει ενδεχόμενη τιμωρία από τα δικαστήρια.

Αν δεν περάσει αυτή η πρόταση, είναι δεδομένο ότι θα υποχρεωθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να άρει τα περιοριστικά μέτρα κατά των τεσσάρων Ελλήνων διαιτητών. Σε διαφορετική περίπτωση οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Γιάννης Φούφης και Πέτρος Παπαπέτρου θα ακολουθήσουν την πεπατημένη του Πατερνίκο, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, όχι κατά της ΕΟΚ, αλλά κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ και προσωπικά των μελών της.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η 15η Ιανουαρίου είναι ημερομηνία ορόσημο, καθώς έρχεται νέα… φάπα για τους φονταμενταλιστές της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…