Κεντρική NBA Τα χριστουγεννιάτικα ορόσημα του NBA (vids)

Τα χριστουγεννιάτικα ορόσημα του NBA (vids)

nba christmas

nba-christmas

sotiris-charalampopoulosΤα Χριστούγεννα ήρθαν στον μαγικό κόσμο του NBA μόλις το 1947, καθώς τότε διεξήχθη για πρώτη φορά αγώνας την 25η Δεκεμβρίου, στο Madison Square Garden, μεταξύ των New York Knicks και των Providence Steamrollers με τους πρώτους να νικούν με 89-75.

Έκτοτε, με εξαίρεση το 1998 λόγω του lock out, το NBA συνδυάζεται με τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο η πορτοκαλί μπάλα ανεβαίνει στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη δημιουργώντας, μάλιστα, ορισμένες στιγμές-ορόσημα.

Η βαρύτερη χριστουγεννιάτικη ήττα

Η ομάδα της Νέας Υόρκης έχει συμμετάσχει σε χριστουγεννιάτικο αγώνα τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη, 49. Στην τελευταία της εμφάνιση με το σκουφάκι του Άγιου Βασίλη, παρ’ όλα αυτά, το 2013, ηττήθηκε εντός έδρας από τους Oklahoma City Thunder με 123-94 σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ, τη βαρύτερη ήττα για γηπεδούχο την 25η Δεκεμβρίου.

Μια “έχθρα” γεννήθηκε τα Χριστούγεννα

Έχουν παίξει μαζί πέντε φορές την ημέρα των Χριστουγέννων φορώντας τη φανέλα των Los Angeles Lakers. Εντούτοις, την 25η Δεκεμβρίου 2004 τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά. Ο λόγος για τους Kobe Bryant και Shaquille O’Neal. Ο τελευταίος εκείνη τη σεζόν μετακινήθηκε στους Miami Heat και η αναμέτρηση των δύο ομάδων σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση από το 1998 με τον Shaq να φεύγει νικητής από το Staple’s Center με 104-102.

H νίκη υπ’ αριθ. 1.000

Ο Phil Jackson έφτασε τις χίλιες νίκες ως προπονητής, τα Χριστούγεννα του 2008, όταν σ’ εκείνο το παιχνίδι οι Lakers επιβλήθηκαν των Celtics με 92-83. Έγινε, μάλιστα, ο έκτος προπονητής της Ιστορίας με αυτό το ρεκόρ αλλά και ο… “γρηγορότερος” που άγγιξε τον τετραψήφιο αριθμό.

“Κάθε μέρα ήταν Χριστούγεννα”

Τα Χριστούγεννα του 1984 σημαδεύτηκαν από τον αριθμό 60. Τόσοι ήταν οι πόντοι που σημείωσε ο Bernard King (19/30 δίποντα, 22/26 βολές) στον αγώνα των Knicks με τους Nets στο Madison Square Garden. “Κάθε μέρα ήταν Χριστούγεννα” δήλωσε ο ίδιος πως αισθανόταν όταν πατούσε στο παρκέ του MSG αλλά την 25η Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς, οι Νεοϋορκέζοι έχασαν με 120-114.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…