Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Σκληρή ομάδα η Βαρέζε”

“Σκληρή ομάδα η Βαρέζε”

paok soulis markopoulos

paok-soulis-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (21/12, 21:00) την ιταλική Βαρέζε, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Ο Σούλης Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του για την αναμέτρηση με τους Ιταλούς στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα, τονίζοντας τι πρέπει να προσέξει ο “Δικέφαλος” προκειμένου να πάρει τι νίκη.

Αναλυτικά:

“Είναι μια καλή ομάδα, που έχει πολύ καλό ρόστερ. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και σε ομάδες Ευρωλίγκα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δε νομίζω ότι η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της.

Εμείς πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου γήπεδο, να περιφρουρήσουμε το καλάθι μας και όταν βρίσκουμε ευκαιρίες να μπορούμε να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις, να βρούμε εύκολα καλάθια για να μπορέσουμε να έχουμε σκορ, γιατί πρόκειται για μια ομάδα αρκετά σκληρή μέσα στη ρακέτα της”.

Για την προσθήκη του Ντομινίκ Τζόνσον στο δυναμικό της Βαρέζε: “Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας combo γκαρντ, είναι σκόρερ, μπορεί να δημιουργήσει και με πικ εν ρολ αλλά και από άλλες καταστάσεις. Είναι όμως και ένας παίκτης ο οποίος πολλές φορές παίζει πολύ καλά την απομόνωση, μπορεί να παίξει το έναν εναντίον ενός και δημιουργεί μόνος του”.

Για το βαθμολογικό κίνητρο των δύο ομάδων: “Το έχουν και αυτοί. Είναι μια ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί, θέλει να συνεχίσει σε αυτό το θεσμό και για αυτό έκανε και την αλλαγή και πήρε έναν πάρα πολύ καλό παίκτη που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και ξέρει να χειρίζεται όλες τις καταστάσεις.

Μέσα στην έδρα σου, πρέπει να κερδίζεις για να λες ότι μπορείς να προχωρήσεις. Δεν πιστεύουμε όμως ότι είναι το παιχνίδι που κρίνει τα πάντα. Εννοείται όμως ότι θέλουμε να το κερδίσουμε”.

Για την αγωνιστική επανάκαμψη του Βαγγέλη Μαργαρίτης ανέφερε: “Ο Μαργαρίτης δεν είναι ξένος παίκτης, ξέρει τα συστήματα, έβλεπε τις προπονήσεις όλο αυτό τον καιρό, ήταν μαζί μας. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος μπορεί να είναι ο ίδιος στις αντιδράσεις, γιατί οι στιγμιαίες αντιδράσεις είναι εξωπραγματικές πολλές φορές. Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος 100%“.

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ιταλία: “Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η άλλη ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι της. Έχει αλλάξει πολλά επιθετικά συστήματα και με την είσοδο του Αμερικανού, παίζει τελείως διαφορετικά κα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Έχει γίνει και πιο σκληρή, γιατί οι ομάδες όσο περνάει ο καιρός, βρίσκουν τη χημεία τους, ξέρουν τις αδυναμίες τους και βελτιώνονται και όταν έχεις καλούς παίκτες σίγουρα, η βελτίωση είναι ακόμα μεγαλύτερη”.

Για την κατάσταση της ομάδας του μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό: “Είναι σε αρκετά καλή ψυχολογία οι παίκτες. Μπόρεσαν και αντέδρασαν σε πολλές καταστάσεις που είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε την τελική κατάληξη η οποία δεν ήταν η καλύτερη για εμάς. Ευχής έργον είναι να μην τους βγει κούραση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…