Κεντρική Basket League Άρης Πρίφτης: “Υπήρχε ψυχραιμία στο τέλος…”

Πρίφτης: “Υπήρχε ψυχραιμία στο τέλος…”

priftis

priftis

Ο Άρης επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών με 64-79 και ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην ψυχραιμία των παικτών του στο τέλος του αγώνα, όταν οι Πατρινοί έκαναν την… αντεπίθεσή τους.

Συγκεκριμένα είπε: Συγχαρητήρια στους παίκτες για την νίκη. Είχαμε δύσκολη βδομάδα, με δύσκολα ταξίδια ωστόσο μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε στην κούραση. Έχουμε και τα θέματα των τραυματισμών που πρέπει να διαχειριστούμε. Ένας μπαίνει, ένας βγαίνει… Δύο μπαίνουν, δύο βγαίνουν… Ποτέ δεν είμαστε όλοι. Σήμερα έλειπε ο Τζένκινς και ο Μούρτος ο οποίος ήταν εδώ αλλά δεν αγωνίστηκε.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Είχαμε επιθετική ισορροπία ανάμεσα στα δύο ημίχρονα, όχι όμως αμυντικά. Είχαμε κακή αμυντική προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχαμε συγκέντρωση. Αλλαξε και το σκεπτικό του Απόλλωνα που είναι ομάδα η οποία γυρίζει την μπάλα και έπαιξε πολύ πιο γρήγορα, με 1-2 πάσες και τρίποντο… Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό άλλαξε την ροή του παιχνιδιού. Στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι, πήραμε τα ριμπάουντ, σκοράραμε και πήραμε την νίκη”.

Γιάνκοβιτς: “Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλά”

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τόνισε: “Κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ο Απόλλων είναι ανταγωνιστικός. Αυτό το γνωρίζαμε και ήμασταν προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο αγώνα. Στην έδρα του ο Απόλλων είναι πολύ εύστοχος. Εμείς παίξαμε πολύ καλά σε γενικές γραμμές. Υπήρξαν κάποια ατομικά και ομαδικά λάθη και στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχει και το θέμα των τραυματισμών που εύχομαι να σταματήσει επιτέλους για να παίξουμε όλοι μαζί. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα”.

Για το ότι ο Άρης έχασε μεγάλη διαφορά και ο Απόλλων τον “πλησίασε” στο σκορ: “Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά, ευστόχησε σε αρκετά τρίποντα στην τρίτη περίοδο και είχαμε χάσει την συγκέντρωσή μας. Είναι πράγματα που θα βελτιώσουμε στην συνέχεια”.

Μέξας: “Δείξαμε φόβο…”

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Κώστας Μέξας τόνισε: Συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του. Ηταν απόλυτα δίκαιη. Ξεκίνησε το παιχνίδι πιο συγκεντρωμένος σε αντίθεση με εμάς, κάτι το οποίο δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω με ήπιο τρόπο. Δεν ξέρω τι φταίει… Ισως ότι δεν κάναμε προπόνηση όλη την εβδομάδα; Δείξαμε τεράστιο φόβο, διστακτικότητα και δεν είχαμε επικοινωνία στην άμυνα. Δεν είναι δικαιολογία οι τραυματισμοί… Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε αλλά αυτή η αντίδραση δεν αναιρεί την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών για ένα τέτοιο ματς. Ας ελπίσουμε να είμαστε υγιείς και να βρούμε λύσεις στα μπασκετικά προβλήματά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ο Τολιόπουλος 3ος στα τρίποντα με τον Άρη

Νέο ατομικό ρεκόρ για τον Βασίλη Τολιόπουλο. Ο Άρης έφερε σε ισορροπία τη σειρά των προημι…