Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πρέλεβιτς: “Μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε, θα δούμε για το ρόστερ…”

Πρέλεβιτς: “Μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε, θα δούμε για το ρόστερ…”

bane prelevic galatsopoulos

bane-prelevic-galatsopoulos

Για διάφορα θέματα μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς την Δευτέρα στο “Παλατάκι”. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νυν διοίκηση, στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών για την φετινή ομάδα, άφησε ανοιχτό το θέμα των αλλαγών στο ρόστερ μελλοντικά ενώ τόνισε πως στην παρούσα φάση δεν βλέπει να… εξελίσσεται το ζήτημα της πιθανής συμφωνίας με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Συγκεκριμένα είπε: “Τα χρόνια περνάνε, εμφανίζονται νέα πρόσωπα που δεν ξέρουν την κατάσταση. Λίγο να επαναλάβουμε την ιστορία μας. Είμαι ο Μπάνε Πρέλεβιτς, είμαι πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, μια διοίκηση που δεν έχει χρηματοδότη. Αναλάβαμε το 2011 σε μια περίοδο που μπήκαμε στο άρθρο 99 που είναι πτωχευτικός κώδικας και υπήρχε ο κίνδυνος η ΚΑΕ να πτωχεύσει. Αυτό το έχουμε ξεχάσει. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας γιατί αλλιώς υπάρχει θα υπάρχει αυτοκαταστροφή.

Αυτή η διοίκηση Πρωτοδικείου κατάφερε η εταιρία να μην πτωχεύσει. Μην ξεχνάμε ότι από το 2011 υπάρχει κρίση στη χώρα. Πέρασαν τα χρόνια, η εταιρία υπάρχει και με πολύ καλό αγωνιστικό τμήμα που έχει, καταφέρνει και είναι ψηλά βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και της δύσκολης καθημερινότητας. Ολα αυτά τα χρόνια είχαμε στήριξη από διάφορους χορηγούς αλλά και τον Σαββίδη και γι΄αυτό υπάρχουμε. Αμφιβάλλω αν υπήρχε και η ΠΑΕ, αν δεν υπήρχε αυτός. Να πιάσουμε και λίγο το αγωνιστικό. Φέτος η ομάδα αποφάσισε να κάνει μια νεανική ομάδα και να δημιουργήσει κορμό Ελλήνων παικτών για τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα έχει δύο παιδιά που δεν ήταν πρωταγωνιστές παλαιότερα. Κατεβάσαμε το όριο της ηλικίας, πήραμε κάποιους παίκτες με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες. Από την πρώτη μέρα δεν παίζει ο Μαργαρίτης, ο αρχηγός μας. Στην διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και είναι λογικό τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα βάσει αυτών (των τραυματισμών) και όχι βάσει των προσδοκιών. Η διοικητική ομάδα έκανε πολλά για τις υποδομές. Δημιουργήθηκε φυσιοθεραπευτήριο και γυμναστήριο”.

Για τις ήττες του ΠΑΟΚ από “μικρές” ομάδες: Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που εσείς λέτε που είναι άγνωστες, αλλά η διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες. Απευθύνονται στην ίδια αγορά ξένων παικτών. Την αγορά του μπάσκετ την δημιουργούν οι χρηματοδότες. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε μια νέα αγορά σε μεγάλες ομάδες με χρηματοδότες, δημιουργήθηκαν άλλες απαιτήσεις και εμείς αυτή την αγορά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε.

Η ομάδα μπάσκετ χρειάζεται χρηματοδότη για να ανέβει επίπεδο αγωνιστικό. Και έτσι μέσω αυτού, μπορεί να γίνει αλλαγή παίκτη ή προσθήκη παίκτη λόγω τραυματισμού. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και όλες οι ομάδες σχεδόν είναι στον ίδιο επίπεδο”.

Για το ότι δεν έχει βρεθεί χρηματοδότης: “Με τον κ. Σαββίδη έχουμε καλή επαφή. Η στήριξή του είναι αρκετά καλή με το σκεπτικό πως η εταιρία δεν είναι δική του. Τώρα το πότε και αν αποφασίσει να ασχοληθεί διαφορετικά, δεν το ξέρουμε. Η διοίκηση Πρωτοδικείου είχε δουλειά να επιβιώσει η εταιρία και όχι να προσελκύσει χρηματοδότη, άσχετα αν αυτό είναι σκοπός μας. Κάναμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα έσοδα είναι μηδέν. Δεν εμφανίστηκε κανείς να δώσει ούτε ευρώ. Μας δυσκολεύουν οι οικονομικές συγκυρίες. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είμαστε η μοναδική επαγγελματική ομάδα στην χώρα δίχως ιδιοκτήτη”.

Για το αν πρέπει να γίνει συνάντηση ανθρώπων της “ασπρόμαυρης” οικογένειας: “Πριν τρία χρόνια καλέσαμε παλιούς παράγοντες, φιλάθλους με αυτή την συζήτηση για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Ηταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Πουλήσαμε τότε ένα διαρκείας ενώ ήταν 30 άτομα. Και να τους καλέσουμε τώρα, ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν περισσεύουν σε κανένα τα χρήματα, δεν κατηγορώ κανένα… Είναι τυχερές οι ομάδες που έχουν χρηματοδότες ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν αμαρτίες του παρελθόντος και είναι πιο εύκολο γι’ αυτές”.

Για το αν ο Σαββίδης είναι μονόδρομος για την ΚΑΕ: “Δεν έχουμε πει πως κάποιος είναι μονόδρομος. Λέμε πως ο Σαββίδης είναι ευεργέτης της ομάδας και στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δεν εμφανίστηκε κανείς”.

Για το ότι έδειξε εκνευρισμό στις πρώτες δηλώσεις: “Δεν ισχύει… Αναφέρθηκα σε κάποια γεγονότα που έχουμε ξεχάσει. Είπα πως έπρεπε να κάνω αυτή την συζήτηση πριν χρόνια. Ελεγα μήπως πρέπει να κάνουμε ένα restart πληροφοριών. Εξαφανίζονται ομάδες λόγω οικονομικών. Ξεχνάμε πως εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου. Οταν αναλάβαμε, μας έδωσαν 5% ότι η εταιρία δεν θα πτωχεύσει”.

Για την φετινή ομάδα και αν γίνουν αλλαγές: “Τα σκαμπανεβάσματα έρχονται από την ηλικία των παικτών και τους τραυματισμούς. Εννοείται πως μπορεί να γίνουν αλλαγές. Δεν έχουμε αποκλείσει αυτό ότι μπορεί να γίνει”.

Για τον κόσμο: “Οταν πας στο γήπεδο, πας να δεις μπάσκετ… Οταν αγαπάς το άθλημα, έρχεσαι να δεις την ομάδα σου και ξέρεις αυτό που βλέπεις. Είμαι ευχαριστημένος με τα 1000 άτομα που έρχονται συνέχεια, στα μεγάλα και στα μικρά ματς. Αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την νίκη και την ήττα και μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα γενιά φιλάθλων. Θέλουμε οικογένειες και παιδιά όπως έγινε και με την Ηλέκτρα που τις προάλλες έκανε τα γενέθλιά της στο γήπεδο.

Αυτό εμείς που δεν πετύχαμε είναι να έχουμε ένα μπασκετικό κοινό που θα αγαπήσει την ομάδα. Αυτό θέλει δουλειά. Σε αυτό θέλει να έχεις ειδικούς ανθρώπους. Οταν κάνω συζήτηση με ένα 40χρονο που μου λέει για την δεκαετία του ’90, εγώ την κόβω την συζήτηση γιατί αυτό σημαίνει πως δεν ξέρει τι γίνεται τώρα. Γι’ αυτό όταν λέω να κρεμάσουμε την φανέλα μου, λέω όχι. Την φανέλα μου θα την φοράει ένας παικταράς τα επόμενα χρόνια”.

Για τα οικονομικά στοιχεία: “Η ΚΑΕ είναι Ανώνυμη Εταιρία. Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να πάρει τα στοιχεία. Η προσέγγιση πρέπει να είναι σοβαρή και να πάει στον Ερασιτέχνη.Τα οικονομικά στοιχεία ελέγχονται και μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να έχει τα αποτελέσματα. Οποιος ενδιαφέρεται, να ξέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης. Τα ανοίγματα μεγάλων ομάδων είναι μεγαλύτερα από αυτά του ΠΑΟΚ απλά αυτές οι ομάδες έχουν ιδιοκτήτη”.

Για την θέση του προέδρου που έχει: “Δεν είναι καριέρα αυτή… Προσωπικά μπορώ να συνεχίσω άλλα 100 χρόνια. Δεν έχω βάρος ψυχολογικό. Πάντα το σωστό, είναι και το πιο δύσκολο… Εμείς κάνουμε το σωστό από την πρώτη μέρα. Θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να συνεχίσουμε. Κάτι παραπάνω στην ομάδα μπορεί να δώσει μόνο ένας χρηματοδότης. Οταν έρθει αυτή η ώρα, θα το δούμε”.

Για τις νίκες και ήττες: “Αυτό είναι συναίσθημα φιλάθλου… Εμείς πρέπει να έχουμε ψυχρή λογική. Η φετινή ομάδα θα είναι ανταγωνιστική, όπως και είναι. Δυστυχώς έχουμε τραυματισμούς. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Θα περιμένουμε τους τραυματίες και μετά θα δούμε αν κάνουμε διορθώσεις στο ρόστερ. Οχι αυτή την στιγμή. Εγώ δεν μπορώ να δω τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα, όταν δεν είναι όλη η ομάδα από την πρώτη μέρα. Είναι λεπτό το ζήτημα για τις αλλαγές παικτών γιατί αυτοί που παίζουν είναι άνθρωποι. Υπάρχουν κάποιες ιδέες (για το τι θα γίνει)”.

Για την συνάντηση στελεχών του Champions League στην οποία βρέθηκε: “Είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον κόσμο, από τα ΜΜΕ, από τις χορηγίες και μας έδωσαν μερικές λεπτομέρειες για τα social media. Σχεδόν όλες οι ομάδες στην διοργάνωση που παίζουν είναι στην πρώτη πεντάδα στα εθνικά πρωταθλήματα. Το βασικό για μένα για την διοργάνωση είναι τα χρήματα. Το επίπεδο είναι υψηλό και 15-20 ομάδες μπορούν να πάνε στο final four”.

Για τους τραυματισμούς: “Δυστυχώς ο βασικός τραυματισμός είναι αυτός του Μαργαρίτη. Πιστεύαμε για τον Πέινερς πως θα επανέλθει πιο γρήγορα. Οι ομάδες χρειάζονται παίκτες καλούς και μεγάλο ρόστερ. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε (για το μεγάλο ρόστερ) και χρειάζεται υπερπροσπάθεια”.

Για το αν είναι… πολυτέλεια η Ευρώπη: “Αυτό το είπα πριν πέντε χρόνια και με δυσκολία έφυγα από το γήπεδο για να μην με δείρουν”.

Για τον Σαββίδη: “Αυτή την στιγμή μπορώ να πω την επιθυμία μου. Να είναι καλά για να έχει την όρεξη να μας στηρίζει. Κάτι άλλο δεν μπορώ να το ξέρω…”.

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη: “Ο Λουκάς εκείνη την στιγμή που έγινε η επαφή, προτιμούσε το εξωτερικό. Ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα κάνει. Υπήρχε μεγάλη επιθυμία της ομάδας να έχουμε τον Λουκά γιατί πιστεύουμε πως ένας τέτοιος παίκτης θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο την ομάδα. Δεν έχουμε μπει ποτέ στις οικονομικές λεπτομέρειες. Ηταν μόνο η διάθεσή μας και η διάθεσή του εκείνη την στιγμή. Είμαστε φίλοι με τον Λουκά. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω να μπορεί να εξελιχθεί (το θέμα του Μαυροκεφαλίδη)”.

Για το μέλλον της ομάδας: “Πρέπει να προχωρήσουμε με το παρόν, όχι το παρελθόν. Πρέπει να στραφούμε στην νέα ομάδα και στο να κάνουμε νέους φιλάθλους”.

Για τα μεταγραφικά: “Είναι μεγάλη συζήτηση. Βλέπουμε την αγορά, βλέπουμε και τις τιμές. Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες και δεν θέλω να μπω σε αυτές γιατί αύριο έχουμε ματς”.

Κλείνοντας ο Πρέλεβιτς είπε: “Εύχομαι την επόμενη φορά να υπάρχει νέος πρόεδρος που θα ορίσει κάποιος χρηματοδότης. Οσο βλέπετε εμένα, αυτά θα έχουμε…”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΔΕΑΒ: Κλήθηκαν σε απολογία Πανιώνιος και Ηρακλής

Στη ΔΕΑΒ κλήθηκαν Πανιώνιος και Ηρακλής. Η Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας μετά τα επεισόδ…