Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ούνικς Καζάν – Γαλατασαράι 73-60

Ούνικς Καζάν – Γαλατασαράι 73-60

marko banic unics kazan eb16

marko-banic-unics-kazan-eb16Τις 4 νίκες (4-9) στην Eυρωλίγκα έφτασε η Ούνικς Καζάν, η οποία επιβλήθηκε με 73-60 της Γαλατασαράι (4-9), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το ματς και δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, καθώς αμφότερες έχουν από 4 νίκες στη διοργάνωση. Κορυφαίος για τους νικητές αναδείχθηκε ο Εβγκένι Βορόνοφ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους. Από την πλευρά των Τούρκων ξεχώρισε ο Σινάν Γκιουλέρ με 17 πόντους.

Αμφίρροπο το ματς στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται σκορ, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το 5-3 υπέρ των Ρώσων έγινε 5-8, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (9-8). Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν μπροστά με 15-11.

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ούνικς συνέχισε να προηγείται στο σκορ. Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (35-25), στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν στους 6, με το 37-31 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι πάτησαν “γκάζι”, δείχνοντας πως θέλουν να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Σταθερά σε θέση οδηγού, η Ούνικς ανέβασε εκ νέου τη διαφορά του σκορ σε διψήφιο νούμερο, με την Γαλατά να μένει σε παθητικό ρόλο.

Το +15 (51-36) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς και το τέλος της τρίτης περιόδου τους βρήκε στο -14 (57-43).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Καζάν έκανε συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας ωστόσο τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η Γαλατά δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει στο ματς και μοιραία ηττήθηκε με 73-60.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 37-31, 57-43, 73-60.
ΟΥΝΙΚΣ (Πασούτιν): Τζόνσον 4 (1), Στολ 2, Aντίποβ 3 (1), Παρακχούσκι 11, Κόλομ 17 (3), Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 22 (1), Πανίν 2, Καϊμακόγλου 8, Ουίλιαμς.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Αταμάν): Πρέλντζιτς 12 (1), Μίτσοβ, Τάιους 8, Κορκμάζ 2, Τόμπσον 2, Σλιμπ 1, Γκιουλέρ 17 (2), Πλαίς 6, Ντίμπλερ 6 (2), Κοσκάλ 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ουόκαπ: «Θα είναι φανταστικός ένας τελικός με τον Παναθηναϊκό»

Για το ενδεχόμενο ενός ελληνικού τελικού μίλησε ο Τόμας Ουόκαπ Ο Τόμας Ουόκαπ σε δηλώσεις …