Κεντρική NBA Νικητές οι Κλίπερς στη “μάχη” της Δύσης (vid)

Νικητές οι Κλίπερς στη “μάχη” της Δύσης (vid)

ChrisPaul

chris-paul

Στο ντέρμπι “γιγάντων’ της Δυτικής περιφέρειας, οι Λος Άντζελες Κλίπερς επικράτησαν των Σαν Αντόνιο Σπερς με 106-101, μειώνοντας τη διαφορά μεταξύ τους στη 1,5 νίκη. Παρά την απώλεια του Μπλέικ Γκρίφιν, ο Κρις Πολ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, οδηγώντας τους “Κλιπς” στην επιτυχία.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς πήρε άριστα στον τακτικό τομέα, καθώς επιτέθηκε επανειλημμένα στην αχίλλειο πτέρνα των φετινών Σπερς: στο πικ-εν-ρολ. Τα πολύ αργά πόδια του Πάου Γκασόλ, αλλά και του Ντέιβιντ Λι, δεν τους επέτρεπαν να καλύψουν επαρκώς τη συνθήκη αυτή, με αποτέλεσμα να δεχθούν δεκάδες πόντους, είτε από τα “ρολαρίσματα” του ΝτιΆντρε Τζόρνταν, είτε από τον καταπληκτικό Κρις Πολ.

Ποντάρετε τα ματς της Euroleague αλλά και του ΝΒΑ στην 2winbet.gr που σας προσφέρει Live Streaming, αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και τις υψηλότερες αποδόσεις!

Ακόμη, φρόντισαν να “απομονώσουν” τον Καουάι Λέοναρντ στη γωνία, όταν πραγματοποιούσαν επίθεση, ώστε, ο σούπερ σταρ των “σπιρουνιών“, να μη μπορεί να συμμετάσχει ομαλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Κλίπερς έστειλαν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ στη γωνία, “βγάζοντας” τον Λέοναρντ από τον αμυντικό χώρο δράσης του. Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αποκαλούν την τακτική αυτή “Kawhisolation” και έχει δουλέψει ευεργετικά για πολλές ομάδες φέτος.

Χάρη στις καταστάσεις αυτές, οι Κλίπερς διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε αρκετές περιπτώσεις διψήφιο, καθώς τα “μαγικά” του Καουάι Λέοναρντ (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) δεν επαρκούσαν, ώστε οι Σπερς να μπουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στους “παγκίτες” των Κλίπερς, οι οποίοι σκόραραν 58 πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να μη χαθεί η επαφή με το σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5zkIyv23dT4]

Όσων αφορά την υπόλοιπη επικαιρότητα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σημείωσαν την 6η σερί νίκη τους, επικρατώντας των Νετς, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 16 πόντους στο ημίχρονο. Αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, οι Νιου Γιορκ Νικς συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ενώ, στην American Airlines Arena, ο Σακίλ Ο’Νιλ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, καθώς οι Μαϊάμι Χιτ απέσυραν τη φανέλα του με τον αριθμό 32.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (22/12)

  • Μπόστον Σέλτικς – Ιντιάνα Πέισερς 109-102 (Τόμας 28, Κράουντερ 15 / Τιγκ 31, Τζορτζ 19)
  • Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Μπρούκλιν Νετς 117-101 (Ντουράντ 26, Τόμπσον 23 / Λόπεζ 28, Κιλπάτρικ 14)
  • Ορλάντο Μάτζικ – Νιου Γιορκ Νικς 95-106 (Ιμπάκα 23, Φουρνιέρ 21 / Ρόουζ 19, Άντονι 15)
  • Λος Άντζελες Λέικερς – Μαϊάμι Χιτ 107-115 (Γουίλιαμς 27, Γιανγκ 20 / Γουάιτσαϊντ 23, Γουίνσλοου 23)
  • Σαν Αντόνιο Σπερς – Λος Άντζελες Κλίπερς 101-106 (Λέοναρντ 27, Γκασόλ 21 / Πολ 19, Σπέιτς 14)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Elite League: Το πρόγραμμα του Final four

Το πλήρες πρόγραμμα του final four της Elite League. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φιλοξε…