Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μπουρούσης ο κορυφαίος της Α1”

“Μπουρούσης ο κορυφαίος της Α1”

panathinaikos

panathinaikos-pascual-oaka-xavi

Στη δεύτερη θέση της Stoiximan.gr Basket League παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε εν τέλει της ΑΕΚ με 77-68 στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης”, με τον Καταλανό τεχνικό, Τσάβι Πασκουάλ, να τονίζει:

Για το παιχνίδι: “Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη μας. Συγχαίρω την ΑΕΚ για το παιχνίδι της και ειδικά τον προπονητή της. Το παιχνίδι εξελίχθηκε περίπλοκα για εμάς και κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου αμυνθήκαμε και επιτεθήκαμε καλύτερα. Ήταν ένα πραγματικά περίπλοκο παιχνίδι. Χάσαμε και τον Ρίβερς στη δεύτερη περίοδο. Είχαμε άσχημα ποσοστά στις βολές και είχαμε κακή κυκλοφορία σε μεγάλο διάστημα. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά γιατί είναι σημαντικό να νικάς ενώ δεν παίζεις και καλά”

Για τις μόλις 48 ώρες μετά το ματς με την Γαλατά: “Όταν έχεις 48 ώρες , έχεις 48 ώρες και πρέπει να προετοιμάζεσαι και να παίζεις σωστά. Σε 15 μέρες θα συμβεί το ίδιο. Πρώτα θα πάμε στο Μιλάνο και μετά έχουμε Μπασκόνια εδώ και πρέπει να προπονείσαι έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη εμφάνιση. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το κάνεις».

Για τα δύο ρόστερ, σε Ελλάδα και Ευρώπη εξαιτίας του περιορισμού των ξένων στην Α1: “Δεν είναι εύκολο, αλλά στην Μπαρτσελόνα είχαμε δύο Αμερικανούς που γίνονταν τρεις, άρα για κάποιο διάστημα έζησα κάτι παρόμοιο. Δεν με παραξενεύει η κατάσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολη”.

Για τις 21 ασίστ παρά την απουσία του Τζέιμς: “Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο που δεν μας άφησαν να πάρουμε πιο εύκολα το παιχνίδι”.

Για την κατάσταση του Παππά και αν ζήτησε να γίνει αλλαγή: “Δεν πρέπει να περιπλέκουμε τα πράγματα. Ο Φελντέιν είχε καλή απόδοση και έμεινε περισσότερο στο παιχνίδι”.

Για τον τραυματισμό του Ρίβερς: “Ο Κέι Σι είναι ένας από του πιο σημαντικούς παίκτες για εμάς. Θα είναι μια σημαντική απώλεια αλλά θα δούμε ποιο θα είναι το μέγεθος της ζημιάς. Πρώτα θα περάσει από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ και μετά θα υποβληθεί σε εξετάσεις”.

Για την καθοριστική απόδοση του Μπουρούση: “Πιθανότατα ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος στη θέση του στη διοργάνωση με όλη την έννοια της λέξης. Πρέπει να τον βοηθάμε να παίζει καλά και σήμερα ήταν καθοριστικός”.

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν είπε στη συνέντευξη Τύπου: “Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι δύσκολο να παίζεις με έναν δύσκολο αντίπαλο 48 ώρες μετά τη Γαλατά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο έτοιμοι. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και προπονητή. Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γενική είσοδος 7 ευρώ στο Παναθηναικός- Προμηθέας

Γενική είσοδος 7 ευρώ για το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Προμηθέα. Μετά τον χθεσινό …