Κεντρική Ασίστ Basketbase Με ρεκόρ άμυνας και τριπόντων

Με ρεκόρ άμυνας και τριπόντων

olympiacos fenerbahce euroleague 2016

olympiacos-fenerbahce-euroleague-2016

george-petridisΗ άμυνα ήταν αυτή που έβαλε το “νερό στο αυλάκι” για τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν τους Τούρκους στους εννιά πόντους στην πρώτη περίοδο ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή αμυντική επίδοση τους –την ίδια είχαν στη 2η περίοδο με την Μπαρτσελόνα και στην 3η περίοδο με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο τέλος του ημιχρόνου είχαν δεχτεί μόνο 21 πόντους στη 2η καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους στη διοργάνωση, πίσω από τους εννιά του παιχνιδιού με τη Σιένα της σεζόν 2010-11 όπως μας ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κορυφαίος του είδους Γιάννης Ψαράκης.

Ήταν το 6ο εντός έδρας ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο και το κέρδισε. Δεν το έκανε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι για να σημειώσει μόνες του ήττες στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε διπλό εντός έδρας ρεκόρ στα τρίποντα τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και σε ποσοστό. Έφτασε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων (10), ένα περισσότερο από τα ματς με τη Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα.

Ρεκόρ, όμως, για τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο είναι και το 38,46% με το οποίο σούταρε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (10/26) αφού το προηγούμενο ήταν το 37,5% (6/16) που είχε κόντρα στην Εφές.

3η φορά MVP ο Μπιρτς

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κεμ Μπιρτς κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Ολυμπιακού για 3η φορά στον πρώτο γύρο μετά τα ματς με τη Μιλάνο και τη Μακάμπι.

Ο Καναδός έφτασε για 2η φορά σε double-double (10 π., 13 ρ.) μετά το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι (16 π., 11 ρ.). Αποτελούν ρεκόρ για τον ίδιο τόσο τα επτά επιθετικά ριμπάουντ όσο και τα 13 στο σύνολο.

Ρεκόρ περιόδου σημείωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τους 12 πόντους του, τέσσερις περισσότερους από τα ματς με την Μπαρτσελόνα και την Μπάμπεργκ.

Χαμηλά στα δίποντα

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη νίκη παρότι σημείωσε αρνητική εντός έδρας επίδοση με το 43,6% στα δίποντα (17/39). Είχε 47,62% (20/42) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Ακόμη, αυτό ήταν το 5ο από τα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στο οποίο είχε 25 αμυντικά ριμπάουντ, που είναι και η χειρότερη επίδοση του ως γηπεδούχος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…