Κεντρική Basket League ”Μαθαίνουμε να ζούμε με τις απουσίες”

”Μαθαίνουμε να ζούμε με τις απουσίες”

Vassilis Simtsak

Ο φόργουορντ του Άρη σχολίασε τις πολλές απουσίες της ομάδας του τη φετινή σεζόν και στη διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουν αποκτήσει φέτος οι Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Σίμτσακ:
”Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από ψυχολογικής πλευράς και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα λεπτά όπου δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Μετά καταφέραμε μέσα από τη σκληρή άμυνα να βάλουμε εύκολα καλάθια και να αποκτήσουμε ρυθμό στην επίθεση καθώς επίσης και να διατηρήσουμε μεγάλη διαφορά στη διάρκεια του αγώνα. Τώρα αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι. Προσωπικά κρατάω την άμυνα, τις καλές συνεργασίες που είχαμε και την κίνηση στην επίθεση. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή”.

Για τους τραυματισμούς σχολίασε:Οι απουσίες συνήθως συσπειρώνουν τις ομάδες. Ξέραμε ότι μας λείπουν παίκτες οι οποίοι προορίζονταν για τη βασική πεντάδα. Δεν θεωρώ ότι ήταν μικρό το ροτέισιον, απλά πασάραμε καλά από τη μία πλευρά της μπάλας στην άλλη. Κυρίως όμως, μπήκαν όλοι στο παιχνίδι στην επίθεση, αυτό πάντα ανεβάζει τη ψυχολογία του παίκτη κι έτσι ήρθε η εύκολη νίκη”.

Όσoν αφορά τις ελλείψεις του Άρη στα προηγούμενα παιχνίδια:Μπορείς να πεις πολλά. Ότι δεν υπήρχε τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας; Ότι έχουμε μάθει σε έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού; Εννοώ αυτόν που είχαμε πριν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι δύσκολη η μετάβαση σε έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Κάποια στιγμή η ομάδα θα βγάζει αυτό που πρέπει σε μεγάλο βαθμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αναβολή στην κατάπτωση της εγγυητικής με λεκτική αντιπαράθεση Γρόλλιου-Πετράτου!

Τελικώς, η υπόθεση εκδίκασης της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Άρης πήρε ανα…