Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μαρκόπουλος: “Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από την Βαρέζε”

Μαρκόπουλος: “Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από την Βαρέζε”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο ο ΠΑΟΚ κατά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ απέναντι στην Βαρέζε. Συγκεκριμένα o Eλληνας κόουτς είπε:

“Ηταν για εμάς ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε και αυτό το “πρέπει” που είχαμε, δημιούργησε άγχος. Ερχόμασταν από το ματς με τον Ολυμπιακό και στην αρχή του αγώνα πιστεύω πως οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι αρκετά (σ.σ. από τον τρόπο της ήττας απέναντι στον Ολυμπιακό). Στο σημερινό ματς η Βαρέζε έκανε κάτι νέο, μια μίξη άμυνας ζώνης με ματς απ.

Πολλές φορές δημιουργήθηκε κακή επιλογή της επιθετικής προσπάθειας. Επίσης είχαμε κάποια προβλήματα αμυντικά γιατί χάναμε τον ειρμό της στόχευσης των βασικών παικτών. Πάντως υπήρχαν διαστήματα που παίξαμε καλά και πιστεύω πως δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από την ομάδα της Βαρέζε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (σ.σ. αυτό απέναντι στον Κόροιβο) γιατί αυτή την περίοδο υπάρχει μια χαλάρωση”.

Για την αστοχία του ΠΑΟΚ στα τρίποντα σε πολλά ματς: “Πολλές φορές είναι το τι σου δίνουν και το τι δεν σου δίνουν οι αντίπαλοι. Πολλές φορές υπάρχουν κακές επιλογές… Τα περισσότερα σουτ κάποιες φορές είναι τραβηγμένα ή γίνονται υπό πίεση”.

Σάιμπερτ: “Ωριμάζουμε σαν ομάδα…”

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ τόνισε: “Ηταν ένα καλό παιχνίδι. Ηταν μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στις νίκες μετά την δύσκολη ήττα από τον Ολυμπιακό. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος που έρχεται. Σήμερα παίξαμε όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε”.

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ: “Κάθε νίκη σε πάει στον στόχο της πρόκρισης. Επικεντρωνόμαστε στο να παίρνουμε νίκες”.

Για την εικόνα της ομάδας αλλά και για την απόδοσή του: “Πλέον έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Ξέρουμε πως αντιδρούμε μεταξύ μας. Είναι σημαντικό που γύρισε ο Μαργαρίτης. Η απόδοσή μου είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Ο,τι πετυχαίνει ο καθένας, οφείλεται στο τι πετυχαίνει η ομάδα”.

Μορέτι: “Επαιξε ρόλο το ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο”

Ο τεχνικός της Βαρέζε, Πάολο Μορέτι εμφανίστηκε χαρούμενος που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως παίκτης της Κνορ Μπολόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για την φιλοξενία και για την ατμόσφαιρα. Ολα ήταν όμορφα, ακόμη και ο καιρός… Ηταν ωραίο που γύρισα στη Θεσσαλονίκη γιατί έχω αναμνήσεις από αυτή την πόλη. Ηταν πολύ ωραίο που ήρθα σε αυτό το γήπεδο, μπράβο για τις εγκαταστάσεις. Οσον αφορά το ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά για 35 λεπτά.

Ηρθαμε δίχως δύο φόργουορντ, παίξαμε με τακτική αλλά το κλειδί για τον ΠΑΟΚ ήταν το ότι αύξησε την διαφορά στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου. Αυτό το ξέσπασμα ήταν σημαντικό για να πάρει την νίκη. Τελευταία ελπίδα για πρόκριση ήταν το σημερινό ματς. Πλέον με την ήττα δεν υπάρχει πιθανότητα για πρόκριση αλλά θέλουμε να πάμε στην δεύτερη διοργάνωση της FIBA και θα κυνηγήσουμε αυτό”.

Για την τωρινή κατάσταση της Βαρέζε που είναι ιστορική ομάδα: “Η Βαρέζε δεν έχει απλά μια σημαντική ιστορία, είναι ένας θρύλος. Τα Κύπελλα και οι σπουδαίοι παίκτες που είχαμε, είναι ένα βάρος για την ομάδα. Δεν βοηθούν για να βρει η Βαρέζε τον δρόμο της τώρα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς την ιστορία σου, αλλά υπάρχει και η τωρινή ομάδα και λέω στους παίκτες μου πως αν προσπαθούν, θα έρθουν τα αποτελέσματα”. Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Μορέτι είπε στα ελληνικά “ευχαριστώ, καληνύχτα”.

Ο καλαθοσφαιριστής της Βαρέζε, Κρίστιαν Κανγκούρ είπε: “Ηταν ένα δύσκολο ματς με πολλές επαφές. Ο ΠΑΟΚ είχε συγκέντρωση και δύναμη στο επιθετικό ρόλο και αυτό έπαιξε ρόλο για την ήττα μας. Παλέψαμε ως το τέλος και όπως μας είπε ο προπονητής μας στα αποδυτήρια, μπορούμε να έχουμε τα κεφάλια ψηλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…