Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λούκα Ντόντσιτς: Ηγέτης ετών 17 (vids)

Λούκα Ντόντσιτς: Ηγέτης ετών 17 (vids)

doncic

doncic

Ταλέντα υπάρχουν πολλά στην Ευρώπη, Ντόντσιτς, όμως, ένας! Ο 17χρονος Σλοβένος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι με διαφορά ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης κάτω των 20 ετών.

Δεν αποτελεί κάποιον παίκτη, ο οποίος συμπληρώνει το ρόστερ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες της ηλικίας του κι όχι μόνο. Ο Ντόντσιτς έχει από πέρυσι σημαντικό ρόλο στη “Βασίλισσα” κι όταν λείπει ο φυσικός ηγέτης της, Σέρχιο Γιουλ, αναλαμβάνει και χρέη… ηγέτη, όπως έγινε χθες (8/12) στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, όπου όταν η μπάλα “έκαιγε”, εκτέλεσε δύο φορές τους Λιθουανούς πίσω από τη γραμμή των 6,75, υπογράφοντας τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr, στην οποία μπορείτε να δείτε σε live streaming τα ματς της Euroleague!

Ο 17χρονος άσος δεν έχει το μυαλό ενός παιδιού της ηλικίας του. Είναι εξαιρετικά ώριμος, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει στο παρκέ, ενώ δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες, το αντίθετο, μάλιστα.

Το ταλέντο του στην επίθεση είναι απαράμιλλο, μιας και μπορεί να σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση, είτε πίσω από τη γραμμή των 6,75 είτε με διεισδύσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι και το ύψος (2.01) του, το οποίο του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στα αντίπαλα γκαρντ. Να σημειωθεί πως ο Ντόντσιτς βοηθάει σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας και μαζεύει ριμπάουντ, ενώ προσπαθεί και να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν απολαυστικός, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ράνκινγκ στην Ευρωλίγκα. Μέτρησε 17 πόντους (4/4 βολές, 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Όσον αφορά τις φετινές επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα, μετράει μέσο όρο 6,9 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ, πατώντας παρκέ για σχεδόν 17 λεπτά.

Δείτε πώς “σκότωσε” τη Ζαλγκίρις Κάουνας:

Δείτε και την πρόσφατη εξαιρετική εμφάνισή του στο ισπανικό πρωτάθλημα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-76 (vid)

Η Ρεάλ στον τελικό, άργησε να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός. Όταν δέχεσαι 28 πόντους σε κάθε …