Κεντρική Basket League Αγώνες Λαύριο – Κολοσσός 65-67

Λαύριο – Κολοσσός 65-67

lavrio kolossos

lavrio-kolossos

Την 1η του εκτός έδρας νίκη και 6η συνολικά στη Stoiximan.gr Basket League, πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου απέναντι στο Λαύριο με 65-67 για τη 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τη στιγμή που η ομάδα του Χρήστου Σερελή γνώρισε την 8η ήττα της, που έκανε ακόμη δυσκολότερη την μάχη της για την παραμονή. Ήρωας για την ομάδα της Ρόδου ο Σαλούστρος που έσωσε την ομάδα του από την αυτοκτονία, που παρότι προηγήθηκε με 13 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου πήγε να χάσει στο τέλος ένα ”δικό” της παιχνίδι. Πλέον οι νησιώτες παραμένουν στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από την είσοδο στα πλέι οφ. Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Ρέλεφορντ στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ρέντικ με 24 πόντους, χωρίς να έχει προσπαθήσει ούτε ένα σουτ από την γραμμή του τριπόντου, άξιος συμπαραστάτης του ο Χολ με 17. Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Πάντερ με 16 πόντους που πάλεψε στο τέλος για την ανατροπή.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με κακό ρυθμό, καθώς και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα πρώτα 3 λεπτά της αναμέτρησης. Τον γόρδιο δεσμό έκοψε ο Μπολντς με κάρφωμα για το 2-0, 7′ πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Άρης Λυκογιάννης αφύπνισε την ομάδα του και με τρίποντο του Χολ προηγήθηκαν με 3-7 στο 5′. και με 5 συνεχόμενους πόντους έφτασαν και στο double score, 8-16, ένα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους του αγώνα. Ο Σέλντον μάζεψε τη διαφορά και με λέι απ έκανε το 12-16. Η βολή του Στεφανίδη, 3” πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, διαμόρφωσε το 13-18.

Ο Μπολντς, με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, έφτασε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της κι έκανε το 16-18, στο 12′. Ο Ρέντικ με 6 συνεχόμενους πόντους απάντησε στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του Λαυρίου, έδωσε ανάσα στην ομάδα του και έκανε το 24-27, στο 16′. Ο Χάμιλτον, όμως, στα επόμενα δευτερόλεπτα έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 27-27. Ο Κολοσσός με 4 βολές του Αχόνεν βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με 31-34, ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ρέντικ έφτασε τη διαφορά στους 5, με το 31-36 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Κορυφαίος σε αυτό το ημίχρονο, για τους γηπεδούχους, ο Χάμιλτον με 8 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Ρέντικ με 15.

Οι νησιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τζαμπ σουτ του Αχόνεν, θα προηγηθούν με 35-44, στο 24′. Η διαφορά εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα, με το λέι απ του Ρέντικ να διαμορφώνει το 37-50, στο 26′. Το εύστοχο τρίποντο του Αχόνεν κράτησε τη διαφορά στο +13, 41-54, 4′ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί η απόδοση των Ροδιτών άρχισε να πέφτει, εξαιτίας του τραυματισμού και της αποχώρησης του Ρέλεφορντ. Ο Πάντερ με 4 συνεχόμενους πόντους θα προσπαθήσει να μαζέψει τη διαφορά και θα κάνει το 45-55, 1′ πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το Λαύριο με τις εύστοχες βολές του Γκρέι, μείωσαν ακόμη περισσότερο και θα κλείσουν το τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού με το σκορ στο 47-55.

Η ομάδα του Χρήστου Σερελή ξεκίνησε δυναμικά το τελευταίο δεκάλεπτο και έβαλε τα δυνατά της για την ανατροπή. Οι 3 εύστοχες βολές του Λαυρίου έφεραν τη διαφορά στους 6 πόντους, για το 51-57. Το λέι απ του Ρέντικ επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και θα κάνει το 51-62, στο 34′. Ο ”φευγάτος” Μπόλντς, 4′ πριν από το άκουσμα της κόρνας με λέι απ έκανε το 55-65. Τα δύο εύστοχα τρίποντα του Πάντερ μείωσαν τη διαφορά τους 2, 63-65 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα 2′ της αναμέτρησης. Με 24 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι ο Αθανασούλας με φόλοου, θα κάνει το 65-65 σε ένα εκπληκτικό τελευταίο τρίλεπτο για το Λαύριο. Ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Κολοσσό ήταν ο Σαλούστρος, που με φόλοου έκανε το 65-67 και έδωσε την πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Πλέον στο Λαύριο στρέφονται στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη που θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι καλύτερο. Από την άλλη και για τον Κολοσσό ακολουθεί δύσκολη αποστολή εντός έδρας με την πολύ καλή φέτος ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 31-36, 47-55, 65-67
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 10 (1), Πάντερ 16 (3), Αθανασούλας 10, Κοκ 5, Μπολντς 8, Σέλτον 7, Τσίρος, Γκρέι 4, Στεφανίδης 3, Περράκης, Κακλαμανάκης 2, Αναγνωστάκης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 24, Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 2, Βασιλόπουλος, Χολ 17 (2), Λιάπης, Γεωργαλλής, Σαλούστρος 4 (11ριμπ.), Αγγελάκος, Άχονεν 15 (3), Γουότσον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Φαλ

Τέλος η σεζόν για τον Μουσταφά Φαλ, με κάταγμα κόπωσης στο αριστερό πόδι. Απρόοπτο πρόβλημ…