Κεντρική Basket League Αγώνες Κύμη – ΠΑΟΚ 93-82

Κύμη – ΠΑΟΚ 93-82

kimi

kimi

Ιστορικός… θρίαμβος
Τη πιο μεγάλη νίκη – μέχρι την επόμενη – της  ιστορίας της πανηγύρισε η Κύμη, η οποία επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 93-82, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου, πραγματοποιώντας ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο, “σκότωσε” το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη (4-5) της στο πρωτάθλημα. Στο 5-4 υποχώρησε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος την κακή αμυντική λειτουργία της Κύμης. Οι Κλάντον, Τέιλορ και Σάιμπερτ τραβούσαν το κουπί στην “ασπρόμαυρη” επίθεση, βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 17-27 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους στη δεύτερη περίοδο και ο ΠΑΟΚ άρχισε να μη βρίσκει εύκολα τον διάδρομο προς το καλάθι της Κύμης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η Κύμη να ψαλιδίσει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (31-35 στο 15′). Οι Ελ Αμίν και Τουτζιαράκης βγήκαν μπροστά, με τον Κλάντον και τον Χρυσικόπουλο, πάντως, να κρατούν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-45).

Η τρίτη περίοδος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν της Κύμης. Το σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου έβαλε 32 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας πολυφωνία στο σκοράρισμα. Στην εξίσωση μπήκαν οι Κοστόφ, Τσούπκοβιτς και Σταμάτης, με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να σταματήσει την αντεπίθεση των γηπεδούχων. Οι νεοφώτιστοι από -5 του ημιχρόνου, βρέθηκαν στο +9 (72-63) στο τέλος της τρίτης περιόδου, βάζοντας γερές βάσεις νίκης.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο ο Κοστόφ δεν τον άφησε. Ο γκαρντ της Κύμης συνέχισε να “πυροβολεί” το “ασπρόμαυρο” καλάθι, διατηρώντας τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους. Η Κύμη δεν απειλήθηκε καθόλου μέχρι το φινάλε του αγώνα κι έφτασε σε μία σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-37, 72-63, 93-82.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 7 (1), Τσούπκοβιτς 11 (1), Κοστόφ 21 (2), Μόργκαν 9, Ελ Αμίν 17 (2), Τουντζιαράκης 7, Σιγκούνας 6 (2), Σταμάτης 9 (1), Πάλμπλαντ 6 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5 (1), Τέιλορ 9 (1), Μιλιένοβιτς 11 (13ασ.), Σάιμπερτ 19 (5), Κλάντον 14, Χρυσικόπουλος 20, Τσόχλας 2, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Μπράιαντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ο Μπαρτζώκας λόγω φραστικής επίθεσης

Δεν προχώρησε σε δηλώσεις ο Γιώργος Μπαρτζώκας. To κλίμα μεταξύ των οπαδών του Περιστερίου…