Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κάντο όπως με την Ούνικς

Κάντο όπως με την Ούνικς

mantzaris

mantzaris

petridis-giorgosΟ Ολυμπιακός έκανε κόντρα στην Ούνικς Καζάν ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ένα όμως στοιχείο, συγκριτικά με τις προηγούμενες αγωνιστικές, ξεχώρισε σημαντικά. Ήταν η αποτελεσματικότητα του στις βολές καθώς για τα δεδομένα της διοργάνωσης οι ερυθρόλευκοι είναι μια μέση ομάδα σε αυτήν την κατηγορία -8η με 74,64%.

Πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε 73%, όμως ο Ολυμπιακός σούταρε κόντρα στην Ούνικς με 87,5% από τη γραμμή των βολών (21/24) γεγονός που απλοποίησε το έργο του. Αυτή ήταν και η κορυφαία φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν το 80% (12/15) με το οποίο σούταρε στο ματς της Μαδρίτης με τη Ρεάλ στην πρεμιέρα.

Η άνετη χθεσινή επικράτηση παρουσίασε δύο ρεκόρ στους τομείς της οικονομίας, ένα θετικό και ένα αρνητικό. Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν 11 φορές την μπάλα -είχαν από επτά στα ματς την Εφές εντός και την Νταρουσάφακα εκτός έδρας- αλλά μοίρασαν μόνο 11 ασίστ, μία λιγότερη από το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι τους κόντρα στη Μακάμπι.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα με τη Ούνικς Καζάν, είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην αντίπαλο του να ανανεώσει μόλις πέντε επιθέσεις της με ριμπάουντ. Αυτή είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση καθώς στα προηγούμενα 10 ματς της διοργάνωσης, είχαν από επτά επιθετικά ριμπάουντ η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και η Γαλατασαράι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Μπορεί οι 59 πόντοι στα μετόπισθεν να μην ήταν η καλύτερη επίδοση του στη σεζόν -είχε δεχτεί 52 από την Μπαρτσελόνα– όμως ο Ολυμπιακός πρωτίστως “έπνιξε” με την άμυνα του την Ούνικς πριν την αποτελειώσει με την επίθεση του. Αυτό φανερώνουν και τα 20 λάθη στα οποία υποχρέωσε τους Ρώσους που είναι τα περισσότερα αντιπάλου των ερυθρόλευκων αφού 18 είχε η “Μπάρτσα”.

Αυτή ήταν, στατιστικά τουλάχιστον, η τρίτη καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με βάση τους 108 βαθμούς της στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα. Κορυφαίες επιδόσεις της είναι εκείνες των 121 βαθμών κόντρα στην Μπασκόνια και των 118 στο ματς με την Εφές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…