Κεντρική Basket League Άρης Καλαϊτζάκης: Ταλαντούχος, βελτιωμένος και… σκόρερ (pics)

Καλαϊτζάκης: Ταλαντούχος, βελτιωμένος και… σκόρερ (pics)

kalaitzakis

kalaitzakis

Το να είσαι νεαρός και να ανήκεις στην ανδρική ομάδα του Άρη, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει πολύ “βαριά” φανέλα, είναι σίγουρα σημαντικό. Το να πατάς το παρκέ του Παλέ (ενός τόσο ιστορικού γηπέδου) σε επίσημο ματς της “πρώτης” ομάδας (του Άρη), είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μαζί με όλα αυτά, το να “παίρνεις” το “ζεστό” χειροκρότημα του κόσμου των “κιτρίνων” είναι κάτι το πρωτόγνωρο (και πάρα πολύ όμορφο). Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, την προηγούμενη εβδομάδα ο 18χρονος Βασίλης Χρηστίδης είχε την τύχη να “εισπράξει” την αγάπη των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον αγώνα με τον Κολοσσό. Στο εντός έδρας παιχνίδι (10/12) με αντίπαλο την Κύμη ήταν η σειρά του 17χρονου, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να “ζήσει” κάποιες… μεγάλες στιγμές.

Λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας του Άρη απέναντι στο σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου, ο Δημήτρης Πρίφτης “σήκωσε” τον Καλαϊτζάκη. Ο κόσμος του Άρη άρχισε να χειροκροτεί πριν ο νεαρός μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή, τον καταχειροκρότησε όταν πέρασε στο ματς και στην κυριολεξία το Παλέ ήταν στο… πόδι όταν ο Καλαϊτζάκης διαμόρφωσε (με δίποντο) το 85-70, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ας δούμε κάποια στοιχεία για τον 17χρονο γκαρντ… Είναι από την Κρήτη ενώ ο –δίδυμος– αδερφός του, Γιώργος το καλοκαίρι του 2015 ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

kalaitzakis1

Την σεζόν 2015-16 ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πήρε μέρος σε προπονήσεις της ανδρικής ομάδας του Άρη και το καλοκαίρι του 2016, το όνομά του ήταν μέσα στη λίστα των παικτών των “κιτρίνων” που συμμετείχαν στην αποστολή για την προετοιμασία στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Άτομα που γνωρίζουν -καλά- την αγωνιστική “ταυτότητα” του νεαρού τονίζουν πως ο τελευταίος είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και έχει μεγάλες δυνατότητες. Προφανώς γι’ αυτό ο Πρίφτης του έχει δώσει την ευκαιρία να δουλεύει με την ανδρική ομάδα, εκτός του εφηβικού. Επίσης για τον Καλαϊτζάκη τονίζεται πως έχει -ξεκάθαρη- βελτίωση στο παιχνίδι του (και ότι έτσι γίνεται ολοένα και καλύτερος) ενώ από εκεί και πέρα ο νεαρός είναι ένας παίκτης… σκόρερ με ιδιαίτερα καλό σουτ.

kalaitzakis2

Ας σταθούμε στις επιδόσεις του στα τελευταία παιχνίδια του με το εφηβικό του Άρη, οι οποίες είναι πολύ καλές. Απέναντι στην ομάδα ΑΚ Αστέρια πέτυχε 20 πόντους (πρώτος σκόρερ των “κιτρίνων”), κόντρα στον Μαντουλίδη πέτυχε 12 πόντους (δεύτερος σκόρερ των “κιτρίνων”), απέναντι στον Αχιλλέα Τριανδρίας πέτυχε 20 πόντους (πρώτος σκόρερ των “κιτρίνων”) και κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχε 19 πόντους (πρώτος σκόρερ των “κιτρίνων”). Κι αν πάμε ακόμη λίγο πιο πίσω (πριν “μπει” ο Νοέμβρης), θα δούμε ότι στο ματς Μ.Αλέξανδρος-Άρης ο Καλαϊτζάκης είχε 18 πόντους, στον αγώνα Άρης-Ηρακλής είχε 16 πόντους ενώ στο παιχνίδι Ναύαρχος Βότσης-Άρης είχε 21 πόντους.

Όπως ο Χρηστίδης, έτσι και ο 17χρονος γκαρντ αναμφίβολα έχει όλο το μέλλον μπροστά του… Καλείται να δουλέψει σκληρά, αλλά και να αξιοποιηθεί σωστά σε βάθος χρόνου στην “πρώτη” ομάδα του Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…