Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Είναι όντως καλά τα νέα;

Είναι όντως καλά τα νέα;

Printezis

Είναι στιγμές που ΔΕΝ θέλουμε να κάνουμε ρεπορτάζ. Είναι στιγμές που αυτά που μαθαίνουμε μας προβληματίζουν, όμως είναι υποχρέωσή μας να καταγράφουμε τα πάντα. Και το ρεπορτάζ δεν βγάζει κάτι καλό. Μακάρι (και το γράφουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας) να πέσουμε έξω, όμως η εκτίμηση ότι ο Γιώργος Πρίντεζης θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες, πολύ δύσκολα θα δικαιωθεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση “φέρει οστικό οίδημα έσω μηριαίου κονδύλου και διάταση του έξω πλαγίου συνδέσμου“. Μιλήσαμε με γιατρούς, οι οποίοι απόρησαν πώς πειράχθηκε (το γράφουμε όσο πιο απλά μπορούμε) η έξω και μέσα πλευρά στο γόνατο και δεν πειράχθηκε ο χιαστός.

Το ότι γύρισε πρώτα ο αστράγαλος μπορεί να προστάτευσε τον χιαστό, όμως δεν αποκλείεται να υπάρχει και κάτι που δεν φάνηκε με την πρώτη εξέταση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δηλαδή ΔΕΝ έχει πειραχθεί ο χιαστός, το οστικό οίδημα είναι μεγάλο και η διάταση δημιουργεί συνδεσμική αστάθεια.

Για το οστικό οίδημα κυρίαρχες θεραπείες είναι είτε ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου, είτε η διαμαγνητική αντλία.

Ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου είναι μέρος της καταδυτικής ιατρικής. Το χρησιμοποιούν στους δύτες, επειδή ο θάλαμος έχει υψηλή περιεκτικότητα οξυγόνου. Ως εκ τούτου η υψηλή πίεση οξυγόνου, καθώς και η περιεκτικότητα του, βοηθούν στην Κυτταρική ανάπλαση.

Η διαμαγνητική αντλία βοηθά να αντιμετωπιστεί σε πολύ πιο μικρό χρόνο το πρόβλημα κι ο Ολυμπιακός τη διαθέτει στο φυσικοθεραπευτήριο του, άρα αυτή θα είναι η επιλογή. Και με τα δύο μέσα, χωρίς να υπολογίσουμε τη διάταση η πρόβλεψε για “απουσία του από την αγωνιστική δράση υπολογίζεται για διάστημα 10 έως 15 ημερών” είναι υπερβολικά αισιόδοξη.

Επαναλαμβάνουμε μακάρι να πέσουμε έξω, αλλά δεν θα είναι τόσο σύντομη η επιστροφή του Πρίντεζη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί ένας μήνας, αν ΔΕΝ έχει πειραχθεί ο χιαστός.

Υ.Γ.: Το θέμα της γνωμάτευσης για τον Πρίντεζη ήταν κυρίαρχο στις συζητήσεις των αθλίατρων. Ούτε ένας δεν συμφώνησε με την εκτίμηση…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: «Αυτό το καλάθι δεν μέτρησε. Ντροπή» [vid]

Ο ΠΑΟΚ έχει έντονες διαμαρτυρίες για την διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ και συγκεκριμένα δ…