Κεντρική Διεθνή Γράμμα στον… 10χρονο Τεόντοσιτς

Γράμμα στον… 10χρονο Τεόντοσιτς

milos teodosic cska moscow

milos-teodosic-cska-moscow

Σε μία όμορφη πρωτοβουλία προχώρησε η FIBA ζητώντας από τον Μίλος Τεόντοσιτς να γράψει ένα γράμμα στον 10χρονο εαυτό του. Ο Σέρβος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συγκινεί με όσα γράφει, αναφέροντας τι πρέπει να κάνει ο νεαρός Μίλος για να γίνει σωστός αθλητής.

Αναλυτικά:

“Γειά σου Μίλος. Είσαι 10 χρονών και κανείς δεν σε αποκαλεί Τεό ακόμα. Δουλεύεις με τον αδελφό σου στο Βάλιεβο και ονειρεύεσαι να φτάσεις κάπου. Ίσως για το Βελιγράδι για να παίξεις σε οποιαδήποτε ομάδα και μετά να γίνει κομμάτι ενός μεγάλου αθλητικού οργανισμού.

Είσαι ένα φυσιολογικό αγόρι όπως όλοι οι φίλοι σου. Όχι κακός, αλλά απείθαρχο και άτακτο. Περνάς πολύ ώρα παίζοντας στους δρόμους. Τώρα ονειρεύεσαι μετάλλια και βραβεία βλέποντας την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και τα αστέρια της: Μποντιρόγκα, Τζόρτζεβιτς, Ντίβατς, Ντανίλοβιτς. Είσαι σίγουρος πως δεν θα είναι αδύνατο να πετύχεις κάτι ανάλογο. Αυτοί οι στόχοι είναι μακρινοί και εσύ Μίλος βρίσκεται ακόμα στο Βάλιεβο.

Ας συστηθώ λοιπόν. Είμαι ο Μίλος Τεόντοσιτς και οι συμπαίκτες μου με φωνάζουν Τεό. Είμαι 29 χρονών και θα σας πω πόσο σπουδαία θα γίνει η ζωή σας. Η οικογένεια σας θα σας παρέχει την κύρια υποστήριξη στη ζωή σας, ακούστε τις συμβουλές τους και να τους έχετε εμπιστοσύνη.

Θα αφορά σε όλα. Δεν θα γίνει σαν και εμένα δίχως την οικογένεια. πες πολλά ευχαριστώ στον πρώτο σου προπονητή γιατί σου έμαθε πολλά. Θυμηθείτε τις ιστορίες του, σας έμαθε να αγαπάτε το μπάσκετ. Μην εγκαταλείψετε το σχολείο, γιατί ο προπονητής σας δεν θα σας αφήσει να προπονηθείτε αν δεν έχετε καλούς βαθμούς.

Σε εννιά χρόνια θα καταλάβετε πως το μπάσκετ είναι η ζωή σας. Ένα χρόνο αργότερα θα παίζετε στην Ελλάδα, θα γίνει το πρώτο σοβαρό επαγγελματικό σας βήμα με τον Ολυμπιακό. Το 2010 η FIBA θα σας αναδείξει κορυφαίο μπασκετμπολίστα της Ευρώπης. Είναι τρελό, είσαι μόλις 23 ετών αλλά πιστέψτε με έγινε πραγματικά.

Θα αφήσεις την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπου θα έχεις πολλά ατομικά πάνω και κάτω. Τεράστια πάνω και οδυνηρά κάτω. Θα παλέψεις με ανταγωνιστές αλλά κυρίως με το χαρακτήρα σου. Είναι σκληρό αλλά θα γίνει δυνατότερος. Θα σου πάρει τέσσερα χρόνια να καταλάβεις τα λάθη σου και θα το κάνεις στη Μόσχα. Η επιβράβευση όμως θα είναι ανεκτίμητη.

Θα γίνεις το αστέρι της Εθνικής Σερβίας και θα τους οδηγήσεις σε δύο ιστορικά ασημένια μετάλλια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και κάποια στιγμή, επιτέλους, θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ. Και όλοι στο Βάλιεβο θα σε αποκαλούν θρύλο.

Αν δεν με πιστεύεις, Οκ. Συνέχισε, δούλεψε σκληρά και θα δεις…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…