Κεντρική Ασίστ Basketbase Φώτσης: Μήτσο, έρχεται η σειρά σου!

Φώτσης: Μήτσο, έρχεται η σειρά σου!

fotsis

fotsis

petridis-giorgosΟ Αντώνης Φώτσης διανύει τη 12η σεζόν του με τον Παναθηναϊκό σε τέσσερις διαφορετικές θητείες και έτσι λογικό είναι να βρίσκεται ψηλά στις περισσότερες από τις ιστορικές, στατιστικές λίστες των “πράσινων”. Χθες και μέσα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κέρδισε μια θέση σε μία από αυτές.

Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ έφτασε τα 1.012 για να προσπεράσει τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του Μάικ Μπατίστ όχι μόνο στη λίστα συνολικά της Basket League αλλά και ειδικότερα την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού αφού άλλωστε αμφότεροι έπαιξαν στο πρωτάθλημα αποκλειστικά με τα πράσινα. Ο Φώτσης λοιπόν είναι από χθες ο 3ος αυτής της κατηγορίας και λογικά στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν θα γίνει 2ος. Μπροστά του με μόλις 141 περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ είναι ο επίσης επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του Δημήτρης Διαμαντίδης με 1.153.

Η κορυφή πάντως μοιάζει άπιαστη τόσο για τον Φώτση όσο και για οποιονδήποτε άλλον επίδοξο κατακτητή της. Την κρατάει εδώ και 20 χρόνια ο Στόγιαν Βράνκοβιτς που στην τετραετία 1992-96 πρόλαβε να μαζέψει 1.429 αμυντικά ριμπάουντ πρωταθλήματος με τους “πράσινους”.

Όσο για τον Batman; Πέραν από 3ος πια στα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, είναι ακόμη…

4ος σε συμμετοχές με 330 παιχνίδια

4ος σκόρερ με 2.368 πόντους

9ος σε εύστοχες βολές με 395

8ος σε εύστοχα δίποντα με 520

3ος σε εύστοχα τρίποντα με 301

2ος στα επιθετικά ριμπάουντ με 438

3ος στα συνολικά ριμπάουντ με 1.450

12ος στις ασίστ με 263

7ος στα κλεψίματα με 187

και 2ος στα κοψίματα με 178.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…