Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Εγώ θα προσαρμοστώ περισσότερο, παρά η ομάδα σε εμένα”

“Εγώ θα προσαρμοστώ περισσότερο, παρά η ομάδα σε εμένα”

aggelou

aggelou-synentefxiΟ Βαγγέλης Αγγέλου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Προμηθέα Πατρών. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” για τον ερχομό του την ομάδα της Πάτρας, αλλά και για το τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στον σύλλογο, ώστε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα ματς της Basket League.

Aναλυτικά:

“Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Δεν βλέπω διαφορετικό το μπάσκετ στην Πάτρα. Νομίζω ότι είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο Απόλλωνας όλα αυτά τα χρόνια κράταγε το λάβαρο του μπάσκετ μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, που προσπάθησαν να έχουν μια πορεία. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί ο Προμηθέας να μπει σε μία άλλη μορφή και σε μια άλλη προοπτική. Ενα όραμα, όπως λέει ο ίδιος ο πρόεδρος, προσέγγισης.

Εγώ κάποια στιγμή κλήθηκα να προσεγγίσω την ομάδα των ανθρώπων του Προμηθέα και να συνεργαστώ μαζί τους στο οργανωτικό κομμάτι. Νομίζω η λέξη ομάδα θέλει χρόνο και θα πρέπει να γίνουμε ομάδα πρώτα, μέσα και έξω από το γήπεδο όλοι μαζί και μετά να χαράξουμε μια βραχυπρόθεσμη πορεία”.

-Συνεπώς ποιος είναι ο στόχος του Προμηθέα;

“Αυτό που μου ζήτησαν από τη διοίκηση. Μια ανταγωνιστική ομάδα στο παρκέ και οι άνθρωποι που έρχονται να τη βλέπουν να έχει τα συστατικά, της ανταγωνιστικότητας, της ομαδικότητας και όσο το δυνατόν να προσφέρει το καλύτερο θέαμα που μπορεί. Αυτή είναι φιλοσοφία και η γραμμή που μου ζητήθηκε”.

-Οι Πατρινοί, από τότε που φορούσατε την φανέλα του Απόλλωνα, σας θυμούνται πώς αγωνιζόσασταν. Με αρκετό πάθος και συναίσθημα, αυτά θέλετε από τους παίκτες σας στον Προμηθέα;

“Οι γενιές αλλάζουν, ο κόσμος έχει αλλάξει και μάλιστα δραματικά. Παλαιότερα μιλούσαμε περισσότερο με το συναίσθημα, τώρα το συναίσθημα το ψάχνουμε με τις παλιές του αξίες. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το συναίσθημα μέσα από τον επαγγελματισμό και μέσα από την οργάνωση θα βρούμε τις συντεταγμένες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε ένα κοινό ομαδικό αποτέλεσμα“.

-Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ρόστερ και αποφάσεις;

“Δεν νομίζω. Η πρόθεσή μας δεν είναι να γίνουν αλλαγές. Ούτε πρόθεσή μας είναι να τεστάρουμε τους παίκτες, δεν υπάρχει στο μπάσκετ η έννοια του σε τσεκάρω. Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας.

Αυτό που υπάρχει είναι ποια είναι τα σημεία και οι κανόνες που θα μας κάνουν ο ένας να έχει χημεία με τον άλλο. Αυτό θα τσεκάρουμε, τη δυνατότητα προσαρμογής και σε αυτό θα πρέπει εγώ να προσαρμοστώ περισσότερο, παρά η ομάδα σε εμένα”.

-Από συνεργάτες θα προστεθούν κάποιοι;

“Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Βασικά προσπαθούμε να σεβαστούμε τους παίκτες με τις ανάγκες που έχουν και θα δούμε τις ώρες επαγγελματικές λείπουν και θα τις συμπληρώσουμε. Θα φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας, που να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις έτσι ώστε μιλώντας με τον αθλητή να έχουμε τον σεβασμό του στο πρόγραμμα”.

-Το ντεμπούτο σας στον πάγκο του Προμηθέα θα γίνει σε ένα γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα με την οποία είχατε επιτυχίες και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Είναι ιδανικό για έναν προπονητή να ξεκινάει απέναντι σε μια τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός;

“Καταρχήν είναι υποχρέωση της ομάδας. Η ομάδα κολυμπάει, τώρα ο Προμηθέας κολυμπάει σε κάποια αχαρτογράφητα νερά, όπως λέγεται, υπάρχει πολύ κουπί και απλώς έγινε αλλαγή στην βάρκα, όχι στο πλήρωμα από έναν προπονητή που προσωπικά τον σέβομαι πάρα πολύ και νομίζω και οι άνθρωποι που είναι στον Προμηθέα τον σεβάστηκαν πολύ.
Κάποια στιγμή η πίεση ή οι συνθήκες του πρέπει, που νομίζω μπήκαν περισσότερο λόγω ενθουσιασμού έφερε την αλλαγή. Η προσέγγιση στον καινούργιο κόσμο που έρχεται είναι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να αλλάξουν όλα για αυτό και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να διαχειρίζεσαι τα απρόοπτα”.
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…