Κεντρική Basket League Αγώνες Δόξα Λευκάδας – Λαύριο 63-64

Δόξα Λευκάδας – Λαύριο 63-64

demarius bolds lavrio

demarius-bolds-lavrioΔια χειρός Μπολντς!
Την τρίτη φετινή νίκη στο Λαύριο χάρισε ο Μπολντς, ο οποίος ευστόχησε σε 2/2 βολές, μόλις 4 δεύτερα πριν από το φινάλε κι έδωσε το διπλό στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη κόντρα στη Δόξα Λευκάδας με 63-64.

Με την έναρξη του αγώνα το Λαύριο μπήκε πιο δυνατά. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικό και σε συνδυασμό με την καλή του επιθετική λειτουργία, πήρε γρήγορα προβάδισμα (2-7) χάρη σε τρίποντο του Στεφανίδη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν προ στιγμήν να μειώσουν στο καλάθι (7-5) ωστόσο με τον Πάντερ να “βομβαρδίζει” πίσω από τα 6.75 με 3/3, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της σε 7-16 κι εν συνεχεία ξανά με τρίποντο, αυτήν τη φορά του Μπολντς, να κάνει το 9-18, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 13-21.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν διάρκεια στην εκπληκτική τους εμφάνιση. Ο 36χρονος γκαρντ, Χριστόφορος Στεφανίδης και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης διαμόρφωσαν το 13-30, αλλά για τα τελευταία 5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Λαυρίου πέτυχαν μόνο 4 πόντους, δίνοντας το δικαίωμα στο σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου να “τρέξει” ένα σερί 11-4 και να μειώσει σε 24-34, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην τρίτη περίοδο η Δόξα Λευκάδας εμφανίστηκε… τρομακτική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με ένα επιμέρους σκορ 21-5 οι νεοφώτιστοι φρόντισαν να “διαγράψουν” από το μυαλό τους το κάκιστο πρώτο μέρος και ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια την έδρα τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του αγώνα και βρέθηκαν πίσω με 45-39, 10 λεπτά πριν το φινάλε.

Το Λαύριο δεν φάνηκε διατεθειμένο να πετάξει στα… σκουπίδια την εκπληκτική παρουσία την οποία είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Στεφανίδης με τρίποντο δεν άφησε τη Δόξα να “χτίσει” διαφορά ασφαλείας, μειώνοντας σε 45-44, ενώ στα υπόλοιπα 8 λεπτά οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ.

Ο Ταπούτος με σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου έδωσε “ανάσα” διαμορφώνοντας το 61-62, για να έρθει ο Ρόμπινσον και να γράψει το 63-62, μόλις 8” πριν το φινάλε, αλλά δεν ήταν και το καλάθι που “σφράγισε” τη νίκη, καθώς στην τελευταία επίθεση ο Μπολντς εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε και όντας αλάνθαστος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (2/2), 4” πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στο Λαύριο, αφού ο Τσαλδάρης με τη λήξη του αγώνα αστόχησε σε τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 24-34, 45-39, 63-64.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Δεμερτζής, Μπασάμπε 10, Ψαθάς, Τσαλδάρης 9 (2), Πατελωτής, Σκοτ 17 (1), Ντόμπλας 4, Ρόμπινσον 17 (1), Τζόνσον, Ταπούτος 6 (1), Ροντογιάννης, Ιωακειμίδης.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Σέλτον 8, Χάμιλτον, Στεφανίδης 11 (3), Αθανασούλας 2, Περράκης, Κακλαμανάκης 4, Αναγνωστάκης, Κοκ 3, Πάντερ 14 (4), Τσίρος, Μπολντς 22 (4), Γκρέι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Οριστικά χωρίς τον Μπόλντγουιν στο Game 5

Εκτός 12αδας ο Μπόλντγουιν. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για τ…