Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Δεν έπεισες Κώστα

Δεν έπεισες Κώστα

ÑÇÃÁÓ ÇÐÁ - ÉÓÐÁÍÉÁ ÔÅËÉÊÏÓÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ËÏÍÄÉÍÏ 2012RIGASUSA - SPAIN FINALOLYMPIC GAMES LONDON 2012

Ήταν δεδομένο ότι δεν θα περνούσε -όχι από μας- απαρατήρητη η παρουσία του Κώστα Ρήγα στην κορυφαία εκπομπή της ΕΡΤEuroleague Show“. Είπε πολλά και τίποτα ο “Le Grande“, ο οποίος επέλεξε την ασφάλεια των διπλωματικών απαντήσεων, λέγοντας εκ διαμέτρου αντίθετα λόγια, από αυτά που ακούγονται από αυτόν, πίσω από τις μισόκλειστες πόρτες της ΕΟΚ

Θα ξεκινήσω από τη σημαντικότερη -κατά τη γνώμη μου- των ασήμαντων απόψεων που κατέθεσε. “Ο πρόεδρός μας έχει αρχές” είπε με στόμφο, αναφερόμενος στον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Εδώ θα συμφωνήσω μαζί του. Ακόμα κι αν διαφωνώ με τις απόψεις του προέδρου της ΕΟΚ, του αναγνωρίζω πως από το 2.000 (ου μην και νωρίτερα) λέει -μονότονα- τα ίδια πράγματα.

Αλήθεια, Κώστα Ρήγα, εσύ τι έλεγες; Για 15 χρόνια, που έτρωγες γλυκό ψωμί (στα στερνά δεν το τίμησες) στην Ευρωλίγκα, είχες εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, πριν τη μεγάλη κυβίστηση. Τότε μιλούσες με τα χειρότερα για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ακριβώς γι’ αυτές τις απόψεις του, τις οποίες θεωρούσες αναχρονιστικές.

Τότε οι σημερινοί “άσπονδοι φίλοι” και νυν συνεργάτες, σου έστελναν ελέγχους (τα ξέχασες;). Σε πέντε φάιναλ φορ ο Χρήστος Χριστοδούλου σε είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, όπως και οι άλλοι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας, που σε βοήθησαν και τους βοήθησες. Δικά σου παιδιά ήταν (δεν είναι πλέον), αλλά τώρα δεν τους γνωρίζεις, επιβεβαιώνοντας εκείνους που σε θεωρούν “άφιλο” και πως μπροστά στο προσωπικό σου συμφέρον δεν λογαριάζεις τίποτα.

Ευτυχώς, στον χώρο της διαιτησίας είναι περιορισμένο το φαινόμενο της “μνήμης χρυσόψαρου” κι όλοι θυμούνται όσα δημόσια (πόσο μάλλον στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις σου) έλεγες. Δικαίωμά σου να αλλάζεις, αλλά και δικαίωμά μας να λέμε πως δεν μας έπεισες. Δεν μας μπέρδεψες καν. Απλά δεν μας έπεισες.

Η ιστορία, βεβαίως, συνεχίζεται κι εμείς θα συνεχίσουμε με τα πιο σοβαρά, μεθαύριο. Ως τότε, καλά Χριστούγεννα Κώστα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μίχος στο Ebasket: «Καταλληλότερος ο Παναγιώτης Φασούλας για την προεδρία της ΕΟΚ»

Εδώ και 25 χρόνια έχει φάει τα παρκέ με το κουτάλι και θεωρεί ότι οι εκλογές της 28ης Μαρτ…