Κεντρική Basket League Άρης ”Δεν χρειάζεται και δεν θα πάρουμε παίκτη”

”Δεν χρειάζεται και δεν θα πάρουμε παίκτη”

dimitris-priftis-aris

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής, στην επιστροφή του Μπάκνερ αλλά και στον σεβασμό που έδειξε η ομάδα του και δεν κυνήγησε τους 100 πόντους.

Αρχικά σχολίασε τη νίκη επί του Λαυρίου: ”Το παιχνίδι, σε συνέχεια των προηγούμενων αγώνων, δείχνει τη βελτίωσή μας. Αυτό δε θα σημαίνει τίποτε αν δεν συνεχίζουμε να είμαστε σοβαροί. Πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι παίκτες είχαν σοβαρότητα και συγχαρητήρια και στο Λαύριο γιατί ήταν ανταγωνιστικό. Παίζει με έναν επικίνδυνο – για τον αντίπαλο – τρόπο”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν οι διαδοχικές νίκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία: ”Έχουμε βελτιωθεί, αυτή η εικόνα δεν αλλάζει. Και νωρίς παίζαμε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Θα αποτελέσει μια επιβεβαίωση η διαδρομή του Γενάρη για το επίπεδο βελτίωσης και ανθεκτικότητας αλλά και χαρακτήρα που αποκτήσαμε”.

Όσον αφορά πως δεν κυνήγησε η ομάδα του τους 100 πόντους δήλωσε: ”Είμαι εναντίον αυτής της κίνησης. Είναι στο πλαίσιο της σοβαρότητας και του σεβασμού στον αντίπαλο. Για μένα δεν έχει αξία το να πας στους 100 πόντους. Δεν είχα δίλημμα, ήμουν από την αρχή σίγουρος ότι αυτό που έγινε, έπρεπε  να γίνει. Το έχουμε ξανακάνει. Τι σημαίνει το 100; Γιατί να δώσω ένα κίνητρο στον αντίπαλο όταν θα παίξω εκτός έδρας για μια χαζή κίνηση; Τώρα το σκέφτομαι και απλά το εκφράζω. Τι επιβεβαιώνω; Υπάρχει κι αυτή η εκδοχή. Δίνουμε μεγαλύτερη έκταση στο συγκεκριμένο θέμα απ’ όσο πρέπει. Η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που ήταν, δεν έχει σημασία αν οι 98 πόντοι γίνουν 100”.

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Μπάκνερ απάντησε: ” Η ομάδα ήδη έχει προβλήματα δεδομένα. Και ο Τζένκινς παίζει με πρόβλημα στον καρπό. Ο Μούτρος έχει ένα χρόνιο πρόβλημα αλλά έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του. Θα μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά θελήσαμε να τον ξεκουράσουμε. Ο Μπάκνερ έχει καλή ανταπόκριση στους τραυματισμούς, αισθάνεται καλύτερα και ζήτησε ο ίδιος να γυρίσει. Αυτά είναι μικροπροβλήματα τα οποία δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε προπόνηση. Ο Χρηστίδης έχει οστικό οίδημα και δεν θα κάνει προπόνηση για τις επόμενες δύο εβδομάδες”.

Τέλος για την περίπτωση προσθήκης κάποιου παίκτη στη θέση του Μάρμπλ ανέφερε: ”Δεν θέλω να αναλύσω, απλώς δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης. Αργότερα δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να συμβεί γιατί αυτή η χρονιά βγάζει συνεχώς νέα δεδομένα. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο. Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από έναν τραυματισμό, μία ήττα, υπάρχουν όμως και τα οικονομικά δεδομένα. Να δούμε επίσης αν μας χρειάζεται. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την απουσία με το υπάρχον ρόστερ. Δεν έχουμε αμφιβολίες, αλλά εμπιστοσύνη στους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Bεργίνης: “Εχω χαρίσει λεφτά άνω του 50% των οφειλομένων”

Ο Δημήτρης Βεργίνης “τοποθετήθηκε” επίσημα αναφορικά με το θέμα των οφειλομένω…