Κεντρική Ασίστ Basketbase Χάσαμε το μέτρημα

Χάσαμε το μέτρημα

mike james armani pao

mike-james-armani-pao

Το δια περιπάτου πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Μιλάνο είχε πολλές στατιστικές εξηγήσεις. Σχεδόν χάσαμε το μέτρημα από τα ρεκόρ περιόδου των “πράσινων”. Εχουμε και λέμε…

*Οι 86 πόντοι είναι η κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του Παναθηναϊκού -είχε 84 κόντρα σε Μπάμπεργκ και Ρεάλ Μαδρίτης- και αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης φετινής συνολικά αφού τόσους είχε εντός έδρας με την Νταρουσάφακα.

*Οι “πράσινοι” δέχτηκαν για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι -μετά από εκείνο με την Μπαρτσελόνα– 72 πόντους και αυτή είναι η κορυφαία αμυντική επίδοση τους ως φιλοξενούμενοι.

Ποντάρετε τα ματς της Euroleague αλλά και του ΝΒΑ στην 2winbet.gr που σας προσφέρει Live Streaming, αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και τις υψηλότερες αποδόσεις!

*Μόνο δύο από τις 15 βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πήγαν στο σίδερο (13/15) και αυτό το 86,7% είναι η κορυφαία επίδοση των 13 αγώνων του Παναθηναϊκού που είχε 84,21% (16/19) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ.

*Ρεκόρ για τα εκτός έδρας ματς των “πράσινων” είναι και το 56,7% με το οποίο σούταραν στα δίποντα έχοντας 17/30. Το προηγούμενο ήταν 55,55% (20/35) κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

*13 εύστοχα τρίποντα είχαν οι “πράσινοι” στο Μιλάνο επίδοση που είναι επίσης η κορυφαία των 13 αγώνων τους στη φετινή διοργάνωση. Είχαν από 12 στα εκτός έδρας παιχνίδια με Μπάμπεργκ, Εφές και Ρεάλ.

*Τα 12 επιθετικά ριμπάουντ συνιστούν ισοφάριση του εκτός έδρας ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη σεζόν. Τόσα είχαν και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

*Κλέβοντας επτά φορές την μπάλα οι “πράσινοι” σημείωσαν ένα ακόμη εκτός έδρας ρεκόρ αφού είχαν έξι στη Βαρκελώνη.

Και αμυντικά ρεκόρ…

Υπήρξαν όμως και αμυντικά ρεκόρ από τη χθεσινή εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε για πρώτη φορά μονοψήφιο αριθμό πόντων σε μία περίοδο. Είχε παθητικό οχτώ πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη της 2ης περιόδου του εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα όταν δέχτηκε 11 πόντους.

*Ακόμη η άμυνα του Παναθηναϊκού υποχρέωσε τους Ιταλούς στο ισχνό 21% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (4/19), επίδοση καλύτερη κατά 16% από την αντίστοιχη προηγούμενη εκτός έδρας που ήταν το 37% με το οποίο σούταρε η ΤΣΣΚΑ (10/27) και κατά 5% καλύτερη από τη συνολικά κορυφαία μέχρι χθες αντίστοιχη επίδοση της που ήταν το 26% που είχε στην Αθήνα η Ζαλγκίρις με 6/23.

*Στον αντίποδα έκαναν για 4ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι 13 λάθη, στη χειρότερη επίδοση τους ως φιλοξενούμενοι ενώ έμειναν για πρώτη φορά φέτος χωρίς τάπα.

*Επιπλέον, η Μιλάνο πήρε τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τις έξι ως τώρα ομάδες που υποδέχτηκαν τον Παναθηναϊκό ανανεώνοντας 17 επιθέσεις της έναντι 15 της Εφές. Τα περισσότερα από τα 13 συνολικά ματς των «πράσινων» τα είχε η Ζαλγκίρις (18).

*Στατιστικά, η εμφάνιση της Μιλάνο ήταν η χειρότερη που έκανε ομάδα που υποδέχτηκε φέτος τον Παναθηναϊκό με 76 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα, τρεις λιγότερους από αυτούς που είχε η Μπαρτσελόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…