Κεντρική Basket League Ζντοβτς: “Δεν είμαστε ισάξιοι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό”

Ζντοβτς: “Δεν είμαστε ισάξιοι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό”

aek oaka juri zdovc

aek-oaka-juri-zdovc

Ο Γιούρι Ζντοβτς στη συνέντευξη τύπου μετά την νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο και το 5-0 στην Basket League, αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των παιχτών του και αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αρχικά είπε τα εξής: ” Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Πετύχαμε τον στόχο μας. Προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Είναι πολύ καλή ομάδα το Ρέθυμνο. Δεν κέρδισε τυχαία τρία ματς. Δεν κέρδισε τον Άρη τυχαία, ούτε τον Κολοσσό εκτός. Παίζουν καλό μπάσκετ. Χωρίς τον Νίκολα είχαμε πρόβλημα σήμερα. Δεν είχαμε τον δεύτερο πόιντ γκαρντ μας. Ο Ρόκο έμεινε μόνος του και κουράστηκε. Έτσι χάσαμε την πειθαρχία στην οργάνωση του παιχνιδιού “.

Συμπλήρωσε: ” Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι ένας λόγος που είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Αρχικά μπήκαμε στο ματς με 10-0 και ίσως για αυτό χαλαρώσαμε. Δεν μου άρεσε. Όταν ήταν να πάμε την διαφορά στους 20 πόντους, χάναμε εύκολα σουτ. Δεν παίζαμε άμυνα. Οι παίκτες κοίταζαν την επίθεση και για αυτό χάσαμε την διαφορά. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο λόγος. Αρχίσαμε να παίζουμε ατομικά. Για αυτό και φάγαμε 12 πόντους στο τρανζίσιον.

Το Ρέθυμνο είδε ότι μπορεί να μπει στο ματς. Δεν κάναμε φάουλ για να τους σταματήσουμε. Τελικά μετά το τάιμ άουτ, αρχίσαμε να παίζουμε καλά. Αν δεν παίζουμε άμυνα δεν θα κερδίσουμε, γιατί δεν έχουμε τα μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ούτε το ταλέντο των παικτών τους. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά για να κερδίζουμε, πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά.

Η διαφορά στο τέλος δεν είναι ρεαλιστική. Σίγουρα βρήκαμε την δύναμη για να αντεπεξέλθουμε. Απλά, δεν δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουράζουμε τους παίκτες μας. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Πρέπει να παίζουμε 100% σε κάθε ματς ”.

Για τα χαμένα ριμπάουντ και πιθανό πρόβλημα στη θέση του σέντερ είπε: ”Ο Κράβιτς είχε 6 ριμπάουντ. Δεν μου άρεσε και εμένα σήμερα ο Φάλκερ. Δεν είναι λάθος του. Δεν παίζουμε άμυνα στο ένας με ένας. Έρχεται να βοηθήσει. Βάζει το σώμα του. Κάποιος άλλος πρέπει να έρθει να βοηθήσει για το ριμπάουντ. Ήταν ο καλύτερος μας παίκτης στο Βέλγιο. Κυριάρχησε στην άμυνα και στην επίθεση. Στα τελευταία ματς έχασε πέντε κιλά με την ίωση. Για αυτό και δεν μας βοήθησε. Αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα.

Δεν έχουμε καλούς αμυντικούς στα γρήγορα πόδια, για παράδειγμα ο Βασιλειάδης, ή ο Λαρεντζάκης. Πρέπει να γίνεται αμυντικό ρορτέισον. Είναι ομαδική η άμυνα. Όταν βλέπεις την κασέτα του αγώνα, το καταλαβαίνεις αυτό. Όταν παίξαμε καλά στην άμυνα, δεν σκόραραν για πέντε λεπτά. Αυτό έχει να κάνει με την ομαδική άμυνα. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Πρέπει να προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε. Πρέπει να καλύπτουμε τον συμπαίκτη μας και να τον βοηθάμε ”.

Για τα σουτ τριών πόντων ανέφερε: ” Θα μπορούσαμε να σουτάρουμε περισσότερα τρίποντα. Κι ο Άρης στο Ρέθυμνο έχασε επειδή είχε τραγικό ποσοστό. Έτσι παίζει το Ρέθυμνο, Όταν κλείνουν την ρακέτα, σου δίνουν τα σουτ. Εσύ πρέπει να αξιοποιήσεις τα σουτ. Σε αναγκάζουν με την άμυνα τους, να πασάρεις έξω και να βρίσκεις τον ελεύθερο παίκτη. Είχαμε χαμένα εντελώς αμαρκάριστα σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε ατομικά στην αρχή, για αυτό και δεν σκοράραμε περισσότερο. Ότι κάνουμε πάντως, το κάνουμε από την άμυνα. Αν παίξεις καλά στην επίθεση, κοντρολάρεις την άμυνα. Συνδέονται αυτά μεταξύ τους. Έχουμε πει στα παιδιά ότι αν κρατάμε τις ομάδες κάτω από τους 60 πόντους, θα κερδίσουμε. Έχουμε κάποιο ταλέντο επιθετικά. Ακόμα και με όχι σούπερ εμφάνιση, σκοράραμε 80 πόντους σήμερα ”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…