Κεντρική Basket League ΑΕΚ Βασιλειάδης : ” Να μην πέσουμε ψυχολογικά ”

Βασιλειάδης : ” Να μην πέσουμε ψυχολογικά ”

vasiliadis aek

vasiliadis-aek

Λίγα 24ωρα μετά την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη σεζόν από την Μπεσίκτας στο ΟΑΚΑ, ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» για το λόγο που ήρθε το αποτέλεσμα, για τον κόσμο του ”δικεφάλου” και για την ψυχολογία της ομάδας.

Για το τι έφταιξε στην εντός έδρας ήττα τους από την Μπεσίκτας κι αν προκάλεσε έξτρα πίεση ο κόσμος: «Όχι. Πρώτα από όλα τον ευχαριστούμε που ήταν κοντά μας. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του, γενικά και στα εντός και στα εκτός έδρας ματς. Για εμένα τουλάχιστον δεν υπήρχε κάποια πίεση. Ίσα ίσα που ήταν ένα συν παραπάνω για εμάς, για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όσον αφορά στο τι έφταιξε, νομίζω η άμυνα. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια που κερδίσαμε δεχόμασταν 60-65 πόντους, ήμασταν πολύ καλοί στην επίθεση. Το θέμα, λοιπόν, ήταν ότι δεχθήκαμε πάνω από 80 πόντους, κάτι που δεν επιτρέπεται, γιατί με ομάδες τέτοιου επιπέδου και ακόμα παραπάνω με τέτοια άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις».

Για την εν γένει φετινή παρουσία του «κιτρινόμαυρου» κόσμου: «Μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και πολύ μεγάλη βοήθεια. Πρέπει να είναι κοντά σε αυτή την ομάδα, να την αγαπήσει, που ούτως ή άλλως την ΑΕΚ την αγαπάει και να δει πως όλα τα παιχνίδια τα παλεύουμε. Να είναι δίπλα μας, όλη τη χρονιά».

Για τον εκνευρισμό τους στο πρώτο ημίχρονο: «Είχαμε και λίγο άγχος. Ήταν, ουσιαστικά, το πρώτο δυνατό τεστ για εμάς. Θέλαμε να κερδίσουμε οπωσδήποτε, θέλαμε να ξεκινήσουμε δυνατά, αλλά χάσαμε κάποια λέι απ, χάσαμε και ελεύθερα σουτ, που τα μισά να έμπαιναν θα ήμασταν ισόπαλοι. Στην τρίτη περίοδο νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλοί. Αυτό το διάστημα πρέπει να το κρατήσουμε , για να μπορέσουμε να είμαστε και στα σαράντα λεπτά έτσι».

Για το εάν φοβάται ότι η ήττα στο πρώτο δύσκολο ματς της σεζόν μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά: «Ένα παιχνίδι χάθηκε. Δεν νομίζω ότι θα πέσουμε ψυχολογικά. Η ομάδα από το -10 το γύρισε το παιχνίδι. Αυτό δείχνει ότι δεν σταματάει να παλεύει και νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει μια ομάδα να παλεύει. Είναι φυσιολογικό να χάσεις μέσα στη χρονιά. Το θέμα είναι να μην αφήσεις κανένα παιχνίδι και νομίζω δεν το αφήσαμε στην τρίτη περίοδο. Ήμασταν πίσω με 10, με 11 πόντους, το γυρίσαμε, περάσαμε μπροστά με έναν, το παλέψαμε, αλλά απλά δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα».

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…