Κεντρική Διεθνή Βαρέζε – ΠΑΟΚ 70-75

Βαρέζε – ΠΑΟΚ 70-75

paok varese

paok-varese

Σπουδαίο “διπλό” κόντρα στη Βαρέζε κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ με 70-75 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής κι έδειξε πως δικαίως ελπίζει στη νέα διοργάνωση του Champions League.

Ο “δικέφαλος του βορρά” ξεκίνησε ιδαίτερα συγκεντρωμένος το παιχνίδι και κάνοντας εξαιρετική δουλειά στην άμυνα δέχτηκε μόνο 12 πόντους στην πρώτη περίοδο (12-17), γεγονός πολύ σημαντικό που τον έκανε να βάλει δύσκολα στη Βαρέζε.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισαν να ακολουθούν τον αρχικό τρόπο παιχνιδιού από τη στιγμή που τους έδινε έστω κι ένα μικρό πλεονέκτημα, πήγαινοντας στ’ αποδυτήρια με το +3, το οποίο ήταν αναμφίβολα ικανό να δώσει ευχάριστη διάθεση στο ελληνικό συγκρότημα.

Ο ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν επανήλθε δυναμικά, πίστεψε πως θα είναι εύκολα τα πράγματα και το πλήρωσε ακριβά καθότι η ιταλική ομάδα παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη και διατεθειμένη να παλέψει μέχρι τέλους για να υπερασπιστεί την έδρα της, βρίσκοντας ρυθμό εντός τεσσάρων γραμμών.

Έτσι, 10 λεπτά πριν το φινάλε της 3ης αγωνιστικής, οι θεσσαλονικείς κατάλαβαν πως πρέπει άμεσα να βρουν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον Κρίστιαν Εγένγκα, ο οποίος σε πολύ καλή βραδιά και την παρέα του. Ο Πέινερς φρόντισε να ηγηθεί του σκοραρίσματος και το έκανε με 14 πόντους, ο Κλάντον ήταν αυτός που βοηθούσε στον τρομερά σημαντικό τομέα των ριμπάουντ και όλοι έβαλαν ξανά την ομάδα μπροστά στο σκορ, λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Η Βαρέζε αποφάσισε να ακολουθήσει το… “παιχνίδι” των βολών, αλλά δε στάθηκε τυχερή, ο Μπράιαντ ήταν ψύχραιμος κι ευστοχώντας σε 4/4 βολές, εν τέλει η ελληνική ομάδα υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα σε 3 αγώνες τους Ιταλούς.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 35-38, 55-52, 70-75.
ΒΑΡΕΖΕ (Μορέτι): Ανοσίκε, Μέινορ 10 (1), Αβράμοβιτς 12, Πελέ 2, Καβαλιέρο 12 (1), Καμπάνι 4, Κανγκούρ, Φερέρο 2, Εγένγκα 23, Τζόνσον 5.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 7 (1), Τέιλορ 10 (2), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 6 (6ριμπ.), Σάιμπερτ 7 (1), Μπράιαντ 11, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5 (13ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…