Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Το πιο σημαντικό παιχνίδι”

“Το πιο σημαντικό παιχνίδι”

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

To πιο σημαντικό παιχνίδι από πλευράς βαθμολογίας χαρακτήρισε αυτό κόντρα στη Βέντσπιλς ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του “δικέφαλου του βορρά”, Παντελής Μπούτσκος, ενώ ανέφερε και τι πρέπει να κάνουν οι “ασπρόμαυροι” προκειμένου να πάρουν τη νίκη.

Όλα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:
“Επιστρέφουμε στο σπίτι μας μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα εκστρατείας, για τον αγώνα με τη Ventspils. Οφείλουμε να διαχειριστούμε κόπωση και τραυματισμούς και να παρουσιαστούμε στο παρκέ με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο, γιατί βαθμολογικά είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μας έως τώρα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε τη νίκη για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Απέναντι μας έχουμε μια πειθαρχημένη ομάδα, που καταθέτει μεγάλο φορτίο ενέργειας σε άμυνα και επίθεση. Στην περιφέρεια, Dean και Campbell με την ικανότητά τους στο pick and roll αποτελούν διαρκή απειλή, αφού έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ, αλλά και να παράγουν ασίστ για τους ψηλούς που βυθίζονται μέσα στη ρακέτα μετά το σκριν. Επίσης ο πολύπειρος από τη θητεία του σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ Janicenoks και ο φορμαρισμένος σουτέρ Skele αποτελούν βαρόμετρο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Μέσα στη ρακέτα η πληθωρική παρουσία του Zakis και η ικανότητα του Mbodj σε παιχνίδι πάνω από το στεφάνι αποτελούν κίνδυνο για κάθε άμυνα, δεδομένης και της ικανότητάς τους στο επιθετικό ριμπάουντ.

Το ότι από την αρχή της χρονιάς πήγαμε σε μεγάλο βάθος στο ροτέισον μας βοήθησε στον τρόπο που καλύπτουμε τα κενά που προκύπτουν από τους τραυματισμούς. Δώσαμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μας, ώστε να είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά όταν οι συνθήκες του αγώνα το απαιτούν. Έτσι η συνοχή της ομάδας έχει διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και μας δίνει τη δύναμη ότι με ομαδική δουλειά και εμπιστοσύνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει σε έναν αγώνα. Βλέπουμε ότι οι αγώνες στον όμιλό μας κρίνονται στις λεπτομέρειες ή στη μία κατοχή και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη στιγμή, έτοιμοι για τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…