Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Τελευταία στιγμή του Γκριν με ΤΣΣΚΑ

Τελευταία στιγμή του Γκριν με ΤΣΣΚΑ

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-Olympiacos

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Έρικ Γκριν στον αυριανό (3/11) αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

“Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα με ταλέντο. Σκοράρει πολύ εύκολα. Εχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Παίζουν για χρόνια μαζί και έχουν τον ίδιο προπονητή. Είναι σημαντικό να μπούμε καλά στο παιχνίδι, να παίξουμε καλύτερη άμυνα από ό,τι παίζαμε μέχρι τώρα και να σταματήσουμε τον επιθετικό τους οίστρο. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και με την βοήθεια του κόσμου, πιστεύω θα γεμίσει το ΣΕΦ, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα”, είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν ο Κώστας Παπανικολάου θα αναλάβει το μαρκάρισμα ενός εκ των Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό: “Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλά καλά γκαρντ. Ολοι οι παίκτες πρέπει να παίξουν καλά – όπως και ο Παπανικολάου – και να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το παιχνίδι θα το πάρουμε από την άμυνα”.

“O έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Αν τους αφήσουμε να σκοράρουν 100 πόντους, τότε το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο”, πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

Για τη σημασία του αγώνα τόνισε: “Είναι ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν την σημασία του και πως πρέπει να προετοιμαστούν πνευματικά για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων σου. Είναι ματς που όλοι θέλουν παίξουν συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων μας”.

Για τη συμμετοχή του Έρικ Γκριν: “Ακόμα δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα. Μάλλον σήμερα θα κάνει ένα ατομικό πρόγραμμα, αύριο στην χαλαρή προπόνηση θα δούμε πώς είναι και θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Αν δεν παίξει, έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του. Ολοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι”.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε: “Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Το ξεκίνημα είναι αρκετά καλό. Ο κόσμος βλέπει κάτι διαφορετικό και το χαίρεται. Καταλαβαίνει πως το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και πως η υποστήριξη του πρέπει να είναι πιο θερμή. Οσο περνάει ο καιρός το γήπεδο θα γεμίσει ακόμα περισσότερο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας σε κόσμιο πάντα πλαίσιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…