Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ, δεν υπάρχει φόβος”

“Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ, δεν υπάρχει φόβος”

736406

papanikolaou-olympiacos-kavalaΚώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν για την αυριανή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3/11, 21:00). Oι δύο παίκτες των “ερυθρολεύκων” τόνισαν πως πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

“Θέλουμε να αντιδράσουμε ύστερα από μία κακή εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό και θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μία ισχυρή ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη. Κάναμε σκάουτινγκ, έχουμε αναλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου μας, αλλά δεν μας ενδιαφέρει το πώς θα παίξει ο αντίπαλος. Αυτό που μας νοιάζει είναι να παίξουμε εμείς καλά και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας.

Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να περιορίσουμε το ενδιάμεσο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία σε αυτό είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που της αρέσει να κάνει, έχοντας για μπροστάρηδες τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Η ΤΣΣΚΑ έχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση και πλουραλισμό.

Πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει φόβος. Είμαστε ο Ολυμπιακός και παίζουμε στο γήπεδό μας. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να πάρουμε δύναμη από τα πάντα, τον κόσμο και την άμυνας μας”.

Για το πως θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός είπε: “Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο όπως μας αρέσει να κάνουμε. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, να παίξω άμυνα στους κοντούς, να κάνω ό,τι χρειαστεί για να νικήσει ο Ολυμπιακός.

Δεν κοιτάμε την στατιστική, δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει τους πιο πολλούς πόντους, αλλά να νικά η ομάδα. Ο καθένας συνεισφέρει στον τομέα του. Δόξα τώ Θεώ έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες που κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους και βάζουν την μπάλα στο καλάθι”.

Aπό την μεριά του ο Γιώργος Πρίντεζης, σχολίασε:

Αντιμετωπίζουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ισως είναι το φαβορί για να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Γνωρίζουμε τι εστί ΤΣΣΚΑ. Αυτό μας δίνει το κίνητρο για να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε μία πολύ μεγάλη νίκη”.

Για τον φετινό Ολυμπιακό είπε: “Αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουμε. Ο κόουτς έχει δώσει μεγαλύτερη βάση φέτος στην επίθεση και στο πώς να βάζουμε περισσότερα εύκολα καλάθια και πώς να έχουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς.

Με την ροή και το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας απαιτούνται περισσότερες κατοχές και αυτό μας βοηθάει. Η άμυνα, ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να παραμένει το δυνατό μας σημείο, ώστε να καταφέρουμε να τους περιορίσουμε όσο το περισσότερο γίνεται”.

Για τον τελικό του 2012 είπε: “Εχουν περάσει τέσσερα – πέντε χρόνια από τότε. Οι υποχρεώσεις, όπως βλέπουμε, τρέχουν. Εχουν συμβεί πάρα πολλά από τότε. Είναι καλό να υπάρχει μία καλή ανάμνηση για τον κόσμο, αλλά για τους παίκτες υπάρχουν πάντα υποχρεώσεις. Εχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια από τότε. Οι στόχοι είναι και παραμένουν πάντα μεγάλοι. Καλό θα είναι να με ρωτήσετε, όταν σταματήσω το μπάσκετ. Τώρα δεν μπορώ να απαντήσω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…