Κεντρική ΝΒΑ_ “Πυρά” Πόποβιτς για όσους ψήφισαν Τραμπ

“Πυρά” Πόποβιτς για όσους ψήφισαν Τραμπ

greg popovich

greg popovich

Δυσαρεστημένος από την εκλογή του Ντόνταλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, μιλώντας σε ραδιόφωνο της χώρας του μίλησε σε πολύ σκληρή γλώσσα, ρίχνοντας βολές για όσους ψήφισαν τον τον νέο προέδρο της Αμερικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ακόμα δεν το έχω… χωνέψει, το στομάχι μου παραμένει ανακατεμένο. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι ζούμε σε μία χώρα, που αγνόησε όλες τις αρχές που θα θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Αυτές οι αξίες, αναρωτιέμαι, δε σημαίνουν τίποτα για όλους αυτούς 

Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όχι οι ικανότητες που έχει κάποιος στην δουλειά του. Αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι το τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε, πρέπει να έχουμε σεβασμό στην ανθρωπότητα και ανεκτικότητα για όλα τα γκρουπ ανθρώπων.

Όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι, είναι η χώρα μας, φυσικά… Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι χρησιμοποίησε όλο αυτό το μίσος στις ομιλίες του από την πρώτη μέρα.

Όλο αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, που και δίπλα από ποιους ζούσα τόσα χρόνια! Εκλέχθηκε για πρόεδρος της Αμερικής ένας άνθρωπος που συμπεριφέρεται ως ο “τραμπούκος της έκτης δημοτικού”.

Το πως έχει εκφραστεί για τους Ισπανόφωνους, τους Αφροαμερικανούς, τους γκέι, τις γυναίκες… Ακόμα χειρότερα, που κορόιδευε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες…Αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την τύχη της χώρας μας, είναι αηδιαστικό!

Είμαι ένας πλούσιος, λευκός άνδρας και παρόλα αυτά, κάνει το στομάχι μου να ανακατεύεται… Δε μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθα αν ήμουν μουσουλμάνος ή γυναίκα ή αφροαμερικανός ή ισπανόφωνος ή άτομο με ειδικές ανάγκες.

Και είναι πραγματικά πάνω από την ικανότητα αντίληψής μου πως κάποιοι άνθρωποι από αυτά τα γκρουπ τον έχουν ψηφίσει. Ο μεγάλος μου φόβος, αλλά και συμπέρασμα ταυτόχρονα, είναι πως κάτι πάει λάθος”, ήταν τα λόγια του 67χρονου προπονητή.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΝΒΑ_

Δειτε επισης

Πωλήτρια σε μίνι – μάρκετ δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς (vid)

Πωλήτρια mini market δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς. Στη Βοσνία βρίσκεται ο Νίκολα Γιόκιτς κάν…