Κεντρική Basket League Άρης Παράπονα Λάσκαρη για ΕΣΑΚΕ, συνάντηση με Μελή

Παράπονα Λάσκαρη για ΕΣΑΚΕ, συνάντηση με Μελή

nikolaos nikos laskaris aris

nikolaos-nikos-laskaris-arisΠολλά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν από τον Νίκο Λάσκαρη μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο ιδιοκτήτης της “κιτρινόμαυρηςΚΑΕ στάθηκε στο διάστημα που το σύνολο του Πρίφτη έπαιξε τέσσερα ματς σε οχτώ μέρες και έκανε παράπονα για το πώς λειτουργεί ο ΕΣΑΚΕ και για το πώς ορίζονται οι ημερομηνίες των αγώνων. Ζήτησε, μάλιστα, συνάντηση με τον Μιχάλη Μελή (πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ) πριν φύγει ξανά στο εξωτερικό ενώ στάθηκε στο ότι πρέπει να υπάρχει “σεβασμός στο όνομα του Άρη“.

Έθιξε και το θέμα της διαιτησίας το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα να τον απασχολεί, τόνισε πως στην ομάδα έχουν σκεφτεί το θέμα της έξτρα ενίσχυσης, αλλά υπογράμμισε πως του “κόπηκε” η όρεξη με όσα γίνονται (στο ελληνικό μπάσκετ) και ότι γι’ αυτό θα έχει σημαντικές συζητήσεις στο εξής (με την πλευρά του ΕΣΑΚΕ).

Όσο για τον τρόπο “αντίδρασης”, εφόσον δεν δοθεί η λύση που θέλει; “Η μία επιλογή είναι να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα. Αλλά το θέλουμε αυτό; Υπάρχει άλλη επιλογή; Η άλλη είναι να παίζουμε όποτε μας λένε“, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για το θέμα της ενίσχυσης πρόσθεσε πως ακόμη και να ισχυροποιηθεί το ρόστερ, δεν θα… αφήσουν τον Άρη να “κοιτάξει” το πρωτάθλημα, όπως φάνηκε από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Υπογράμμισε, βέβαια, ότι στον Άρη δεν έχουν αυταπάτες και ότι στόχος είναι η ομάδα να παίξει με αξιώσεις στα ημιτελικά της Basket League. Επίσης, για το θέμα της απουσίας του από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως τον δυσαρεστεί να λέγονται διάφορα και ότι υπάρχουν κάποιοι Αρειανοί που… ζουν από τον Άρη και όταν δεν το καταφέρνουν αυτό, προσπαθούν να έρθουν στο προσκήνιο.

Όσο για την πιθανότητα αποχώρησής του από τον Άρη; Είπε μεταξύ άλλων πως η… αντιπολίτευση (προφανώς εννοεί αυτούς που κάνουν κριτική στην ΚΑΕ) αν έχει κάποια πρόταση να καταθέσει για τους “κίτρινους“, να το κάνει και θα συζητήσει.

Ακόμη, ανέφερε πως το ρόστερ του Άρη έχε δυνατές μονάδες, στάθηκε στους τραυματισμούς του Καββαδά και του Σανικίτζε που επηρέασαν την ομάδα (αναφέρθηκε και στην απόκτηση του Γιάνκοβιτς και στο ότι ο Άρης έδειξε πως ήθελε να κάνει πολύ πιο δυνατό το ρόστερ του με τον συγκεκριμένο παίκτη), ενώ για το Champions League υπογράμμισε πως το καλό είναι πως έχει πολλές ομάδες από διάφορες χώρες κι έτσι αυτό είναι θετικό για το μπάσκετ, αφού στην Euroleague δεν γίνεται κάτι ανάλογο.

Τέλος για το σήμα του Άρη και για την αφαίρεση του μαιάνδρου, τόνισε πως το πρώτο σήμα των “κιτρίνων” ήταν όπως το έχει τώρα η ΚΑΕ, οπότε γι’ αυτό υπήρξε μικρή διαφοροποίηση του σήματος.

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν τα εξής:

“Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μας είχαν επιτρέψει να είμαι κοντά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα. Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε, ή δεν μας επέτρεψαν να το κερδίσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν εμφανές… Κάθε φορά που πλησιάζαμε, όλο και κάτι γινόταν. Είναι κρίμα για τους παίκτες.

Τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει να είναι κοντά στην κορυφή αλλά κανείς δεν θέλει να κερδίζει έτσι. Αυτό είναι το σύστημα, πρέπει να το αλλάξουμε αλλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ φουλ τάιμ. Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν γίνονται έκτροπα.

Έχω δει όλους τους αγώνες και έχουν γίνει κι άλλη φορά τα ίδια. Ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους. Γράφουν για συνθήματα 10.000 ευρώ πρόστιμο. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Με τέτοιο αίσχος πώς θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη, πώς να αντέξεις;

Συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο. Δεν ενδιαφέρει κάποιους να παίζεται σωστό μπάσκετ. Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να παίζουν δίκαια… Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ, αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα. Έχει ζητηθεί (να πληρώσουμε), δεν θα τους ονομάσω. Κατά κάποιο τρόπο ναι, σε μένα προσωπικά. Μπορώ να καταλάβω ακόμα καλύτερα ότι κάποιοι έχουν μπει μέσα σε αυτό και άρχισαν να κάνουν δωράκια και χάρες.

Πρέπει να το κάνεις (να πληρώνεις) μόνο και μόνο για να είναι δίκαιη η διαιτησία. Ιστορικά ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε τόση δύναμη στη διαιτησία. Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι του ο ΕΣΑΚΕ. Το πότε γίνονται οι αγώνες, εξαρτάται από την επιτροπή πρωταθλήματος, την οποία έβαλε ο ΕΣΑΚΕ χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ. Πέρυσι είχαμε συμφωνήσει να παίζουμε Σαββατοκύριακο. Δεν συμβαίνει αυτό.

Έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον κ. Μελή και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται ότι είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε 2-3 ομάδες. Δεν ερωτηθήκαμε για την επιτροπή. Τέθηκε μια επιτροπή και μετά θα άλλαζαν και θα βλέπαμε πώς θα πήγαιναν. Θα τεθεί αυτό το ερώτημα και θα το ξανασυζητήσουμε. Βλέπω κάτι εντελώς αυθαίρετο.

Βλέπω να διαλέγουν ομάδες πότε θα παίξουμε… Δεν υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στην Ισπανία πώς γίνεται να παίζουν Σαββατοκύριακο και εδώ να κάνουν κόλπα για να παίξουν Δευτέρα; Αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία.

Ναι, υπάρχει σκοπιμότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν υπογράφηκε ποτέ κάτι στον ΕΣΑΚΕ για εύνοια των ομάδων της Ευρωλίγκας. Να έχουν βοήθεια μέσα σε ένα πλαίσιο οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είχε συμφωνηθεί και αυτό το πλαίσιο είναι το Σαββατοκύριακο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…