Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παππάς στο eBasket: “Έχουμε ρόστερ χτισμένο για final four…”

Παππάς στο eBasket: “Έχουμε ρόστερ χτισμένο για final four…”

pappas 2

pappas

dragolias-nikosΗ αγωνιστική αξία του Νίκου Παππά είναι δεδομένη και το ταλέντο του αναμφισβήτητο. Μέρος αυτού έδειξε -και- στο ντέρμπι (22/11) του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Άρη, με τον Έλληνα παίκτη να τελειώνει το ματς με 10 πόντους ενώ όταν οι “κίτρινοι” ήταν μπροστά με 19-17, εκείνος έδωσε ώθηση στους “πράσινους” έτσι ώστε να αρχίσουν να ξεφεύγουν στο σκορ (συγκεκριμένα ο Παππάς μετά το 19-17, πέτυχε επτά πόντους ως το 24-29).

“Φαίνεται πολύ καλό το μέλλον με Πασκουάλ”

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα με τον Άρη, το ebasket.gr συνομίλησε με τον Έλληνα γκαρντ και αρχικά του ζήτησε να κάνει ένα σχόλιο για τον έναν μήνα που έχει συμπληρώσει στον πάγκο του “τριφυλλιού” ο Τσάβι Πασκουάλ.

“Aπό την αρχή το ρόστερ έχει χτιστεί για να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το κακό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό (σ.σ. η ήττα με 88-63 στις 17/10/16) μας στοίχισε, αλλά θεωρώ όπως πριν με τον κόουτς Πεδουλάκη γινόταν πολύ καλή δουλειά, έτσι και τώρα αυτή συνεχίζεται“, τόνισε ο Παππάς ο οποίος αναφερόμενος στον Πασκουάλ είπε ότι “έχει βάλει τα δικά του στοιχεία, νομίζω φαίνεται στο παρκέ αλλά όπως και να έχει είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα (σ.σ. ο ένας μήνας της παρουσίας του Πασκουάλ στον “πράσινο” πάγκο) γιατί είναι λίγες οι προπονήσεις και προσπαθεί σιγά-σιγά να βάλει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Νομίζω ότι το μέλλον φαίνεται πολύ καλό… Το ρόστερ έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Θεωρώ πως ο κόουτς ξέρει να το διαχειριστεί σωστά και να φέρει τα κατάλληλα αποτελέσματα που περιμένει ο κόσμος”.

“Μπορούμε final four και πρωτάθλημα…”

Ο Παναθηναϊκός Superfoods φέτος (2016-17) φαίνεται καλύτερος σε σχέση με πέρυσι (2015-16) και το ρόστερ του είναι πιο “γεμάτο”. Την περασμένη σεζόν οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ούτε να βρεθούν στο final four της Εuroleague. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός, που είναι πάντα καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να βάζει συνεχώς τον πήχη πολύ ψηλά, έχει τις δυνατότητες να πετύχει και τα δύο (πρόκριση στο final four και πρωτάθλημα);

“Θεωρώ πως αν είμαστε υγιείς, μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος...”, απάντησε ο Παππάς και συνέχισε: “Δυστυχώς, όμως, μας έχουν πληγώσει το ρόστερ και την χημεία μας κάποιοι τραυματισμοί, όπως του Γκιστ και του Τζέιμς. Το ρόστερ είναι χτισμένο για να πάει στο final four (της Euroleague). Αυτό πιστεύω…”. Πέρα από το να φτάσει στο final four ο Παναθηναϊκός, μπορεί να πάρει και τον τίτλο; “Γιατί όχι… Όταν φτάνεις εκεί, ο στόχος είναι ξεκάθαρος”.

“Μόνο νίκη με Νταρουσάφακα, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα…”

Πλέον μετά το “διπλό” (59-71) στο Παλέ, οι “πράσινοι” στρέφουν την προσοχή τους στην Εuroleague και την Παρασκευή (25/11) θα υποδεχτούν την Νταρουσάφακα η οποία την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε εντός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 91-83. “Είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Έχει κάνει σημαντικές νίκες στην Ευρωλίγκα”, είπε ο Παππάς για την τούρκικη ομάδα και εν συνεχεία υπογράμμισε την αναγκαιότητα της νίκης για το “τριφύλλι”. “Εμείς προερχόμαστε από δύο ήττες (σ.σ. από Ρεάλ και Ολυμπιακό). Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα… Η νίκη είναι μονόδρομος”.

“Μέρα με την μέρα θα γίνομαι καλύτερος”

Στο ματς με τον Κολοσσό ο Παππάς είχε 12 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, απέναντι στην Ρεάλ πέτυχε οχτώ πόντους κάνοντας γενικώς ένα πολύ ώριμο παιχνίδι ενώ στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Άρη, είχε 9 και 10 πόντους αντίστοιχα. Συνολικά, λοιπόν, έχει 39 πόντους στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του “τριφυλλιού”, δηλαδή περίπου 10 πόντους ανά ματς (9,75 για την ακρίβεια).

Υπάρχει σταθερότητα από πλευράς του το τελευταίο διάστημα και όταν η κουβέντα μας “πήγε” στις τελευταίες -θετικές- εμφανίσεις του, ο Παππάς ανέφερε: “Η αλήθεια είναι πως η απομάκρυνση του κόουτς (σ.σ. Πεδουλάκη) έχοντας σταθεροποιηθεί σε έναν μόνιμο μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σε έναν σημαντικό ρόλο, με επηρέασε. Ένας καινούριος προπονητής θέλει να βάλει τα δικά του πράγματα. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του και θεωρώ πως μέρα με την μέρα θα βοηθώ περισσότερο, ότι θα γίνομαι καλύτερος και θα κερδίζω έτσι τον χρόνο μου στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…