Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81

olympiakos 3

olympiakosΈνας Πρίντεζης δεν φέρνει την άνοιξη!
Στη δεύτερη του ήττα με 75-81 στη νέα Ευρωλίγκα υποχρέωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Ολυμπιακό και παρέμεινε αήττητη με ρεκόρ 5-0 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με το τζάμπολ του αγώνα τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους ερυθρόλευκους. Οι Νάντο Ντε Κολό και Άντρει Βορονσέβιτς έδωσαν ρυθμό στη ρωσική ομάδα και πόσω μάλλον στον Άαρον Τζάκσον, ο οποίος είχε μεγάλα κέφια και φρόντισε να σκοτώσει στην αρχή τον Ολυμπιακό με 3/3 τρίποντα ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 10 πόντους (13-23).

Η απάντηση ωστόσο δεν άργησε να έρθει από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν “καυτός” με 13 πόντους και μπόρεσε να ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο -4 (21-25).

Τα συνεχόμενα λάθη και σε συνδυασμό με το ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν με το σταγονόμετρο κόστισαν στον Ολυμπιακό, εν αντιθέσει με την ΤΣΣΚΑ η οποία είχε πολυφωνία και εκτόξευσε ξανά τη διαφορά στο +18 (28-46), που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Κεμ Μπιρτς συνέχισε το έργο του υπαρχηγού, Γιώργου Πρίντεζη με διαδοχικά καλάθια ύστερα από συνεργασίες με τον Βασίλη Σπανούλη αλλά δεν ήταν αρκετό. Τα μεγάλα “όπλα” της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ήταν εκεί για να πουν όχι στην ανατροπή και σε ένα ΣΕΦ να βράζει, το σύνολο της Μόσχας κράτησε με νύχια και με δόντια πίσω τον Ολυμπιακό έως και το 30′ έχοντας προβάδισμα 15 πόντων (51-66).

Μπαίνοντας στα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, οι πρωταθλητές Ελλάδος προσπαθούσαν μετά μανίας να φέρουν τούμπα το παιχνίδι και να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για νίκη, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Τα σουτ πίσω από τα 6.75 δεν ευνοούσαν σε καμία περίπτωση τους “ερυθρόλευκους” κι έτσι η ΤΣΣΚΑ δεν απειλούταν σημαντικά.

Ο ηγέτης και αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, αποχώρησε με 5 φάουλ και κάπου εκεί φάνηκαν πως τελείωσαν όλα. Όμως, ο Γιώργος Πρίντεζης προσπαθούσε μόνος του να κάνει τα αδύνατα-δυνατά και τα κατάφερε, επιστρέφοντας από την κόλαση και μειώνοντας στο -4, με μόλις 67 δευτερόλεπτα να απομένουν. Οι Ρώσοι ωστόσο δεν “αυτοκτόνησαν” αυτήν τη φορά, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά και “κλείδωσαν” την εκτός έδρας νίκη με 75-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 28-44, 51-66, 75-81.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 10, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 14 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 26 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι.
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 23 (2), Τεόντοσιτς 10 (2), Όγκουστιν 2, Φριντζόν, Τζάκσον 15 (3), Αντόνοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 11(2), Χίγκινς 2, Χριάπα, Κουρμπανόφ 2, Χάινς 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…