Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Μούρτος άφησε πίσω του Γιαννάκη και “Γκάγκα”

Ο Μούρτος άφησε πίσω του Γιαννάκη και “Γκάγκα”

mourtos

mourtos

petridis-giorgosΔιανύει την 7η σεζόν του στον Άρη και όμως, σε ακριβώς μια εβδομάδα, την επόμενη Δευτέρα (5/12) θα γιορτάσει μόλις τα 27α γενέθλια του. Ο Σπύρος Μούρτος έχει συνδέσει την πορεία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αποκλειστικά με τους “κίτρινους” αφού μετά τη διετία 2008-10 πέρασε από τον ΟΦΗ και τους Ίκαρους Σερρών, πριν επιστρέψει στο “Nick Galis Hall” το 2012 ρίχνοντας για τα καλά “άγκυρα”, καθώς διανύει την 5η συνεχόμενη και 7η συνολικά σεζόν του στην ομάδα, διάστημα που αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα φτάσει τη δεκαετία δεδομένου ότι το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019.

Είναι λογικό λοιπόν ο γεννημένος στην Ιτέα γκαρντ να “σκαρφαλώνει” σταθερά σε κάποιες από τις στατιστικές λίστες της ιστορίας του Άρη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μέσα από το προχθεσινό παιχνίδι του Άρη στη Λευκάδα και μοιράζοντας τρεις ασίστ έφτασε τις 134 και μπήκε στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του Άρη στην Basket League (από το 1992) ξεπερνώντας τους Γκαγκαλούδη, Γιαννάκη που είχαν από 132 και Βεζένκοφ που είχε 133. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικός γκαρντ -σε 135 συμμετοχές πρωταθλήματος έχει 134 ασίστ– ο Μούρτος σύντομα θα κερδίσει και άλλες θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα καθώς μπροστά του πλέον βρίσκονται ο Ντομινίκ Ουότερς που πέρσι είχε 143, ο Γιώργος Φλώρος που στην 5ετία 1996-2001 είχε 150 και ο Κίκι Κλαρκ που στη διετία 2008-10 είχε 157 ασίστ.

Παράλληλα ο αρχηγός του Άρη με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε στο ματς της Λευκάδας έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία των “κίτρινων” που ξεπέρασε τα 400 στο πρωτάθλημα.

20αδάτος ο Σίμτσακ

Vassilis Simtsak

Στον ίδιο αγώνα ο Βασίλης Σίμτσακ έφτασε τις 79 συμμετοχές πρωταθλήματος με τον Άρη και μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο 35χρονος σέντερ που διανύει την τρίτη σεζόν του με τα “κίτρινα” ξεπέρασε τον Βασίλη Λυπηρίδη που στην τετραετία 1992-96 έκανε 78 παιχνίδια πρωταθλήματος. Βέβαια ο Λυπηρίδης παίζοντας με τον Άρη και στο διάστημα 1986-1992 μέτρησε άλλα 119 ματς στην κατηγορία.

Ο Πρίφτης καταδιώκει τον Ματσόν

dimitris-priftis-aris

Η νίκη επί της Δόξας στη Λευκάδα, ήταν η 50ή νίκη του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο του Άρη σε σύνολο 83 αγώνων πρωταθλήματος. Παρά τους κλυδωνισμούς που έχει δεχτεί στην αρχή της σεζόν το οικοδόμημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο προπονητής της πέραν του ότι είναι ο μόνος στη μετά-Ιωαννίδη εποχή που διανύει την τρίτη συνεχόμενη σεζόν του σε αυτήν, έχοντας πια 50 νίκες πρωταθλήματος, καταλαμβάνει την τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Αντρέα Ματσόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…