Κεντρική Basket League Άρης “Να συμπεριφερόμαστε με πιο μεγάλη σοβαρότητα”

“Να συμπεριφερόμαστε με πιο μεγάλη σοβαρότητα”

dimitris priftis

dimitris-priftis

Όπως στο ματς με τον Κόροιβο, έτσι και στον αγώνα με την Νίμπουρκ ο Άρης έκανε πολύ κακό ξεκίνημα και ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε σε αυτό μετά το τέλος του παιχνιδιού απέναντι στους Τσέχους.

Συγκεκριμένα ο Ελληνας κόουτς είπε:
“Για τρίτο παιχνίδι δεν μπήκαμε από την αρχή στο κλίμα του αγώνα. Αυτό τείνει να γίνει πλέον σύμπτωμα και πρέπει να το γιατρέψουμε. Το πρώτο βήμα είναι να βρούμε τον τρόπο και να συμπεριφερόμαστε με πιο μεγάλη σοβαρότητα. Ξεκινάμε τα παιχνίδια με τις χειρότερες δυνατές βάσεις. Ψάχνω να βρω τους κατάλληλους παίκτες. Αυτό πρέπει να το λύσουμε”.

Για τον κύριο λόγο της ήττας: “Το κακό ξεκίνημα γιατί μπαίνουν κακές βάσεις και ψυχολογικά στο παιχνίδι. Κλονίζει την αυτοπεποίθηση μας… Αναμφίβολα κάναμε πολλά λάθη. Το στατιστικό είναι παράλογο. Εχουμε 15 κλεψίματα, 40% ευστοχία στα τρίποντα αλλά πολλά λάθη (σ.σ. ήταν 20). Δεχθήκαμε ίσως 30 πόντους από πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση”.

Για τον παράγοντα κούραση: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που τελειώνουμε τα παιχνίδια. Αφαιρούμε το δικαίωμα να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας”.

Για το εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό: “Είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας γενικά. Το ματς που ακολουθεί είναι υψηλών απαιτήσεων Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Το θέμα όμως είμαστε εμείς… Πρέπει να βρούμε μία σταθερή βάση. Να δημιουργήσουμε μεταβλητές στον αντίπαλο και αυτός σε εμάς”.

Για τον Μπάκνερ που πέτυχε τέσσερις πόντους: “Να δουλέψουμε μαζί του για να μπορέσει να μας βοηθήσει όσο μπορεί… Σήμερα δεν έπαιξε και πολύ γιατί ήταν σε καλή μέρα ο Σίμτσακ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…