Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν”

“Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν”

gliniadakis

gliniadakis

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να επιτρέξει στη Νεπτούνας να τρέξει και σύμφωνα με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου γνωρίζει πως να σταματήσει τον ξέφρενο ρυθμό των Λιθουανών, προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Ο Έλληνας σέντερ είναι ο μόνος παίκτης από το φετινό ρόστερ των “ασπρόμαυρων” που έχει αγωνιστεί στη Λιθουανία, όντας παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας την σεζόν 2013-14, σε μία περίοδο που στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας από το Βίλνιους ήταν και ο Νταΐνιους Αντομάιτις, ο προπονητής της Νεπτούνας.

Ο πολύπειρος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας παιχνίδι με τους Λιθουανούς.

“Τον ξέρω τον κόουτς, συνεργαστήκαμε όταν ήμουν στην Lietuvis Rytas κι αυτός ήταν βοηθός προπονητή. Παίζει έξυπνα, σημαδεύει τα πλεονεκτήματα που έχει η ομάδα του, παίζει γρήγορα και μπορεί για μένα η Λιθουανία να είναι ένα οικείο περιβάλλον, αλλά το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι”, σχολίασε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στις δυσκολίες του αγώνα:

“Είναι σαφώς η πιο δύσκολη αποστολή μας μέχρι τώρα, καθώς αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν, να μην μπουν στο ρυθμό τους. Εμείς προερχόμαστε από δύο ήττες κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Θέλουμε να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες και ξέρουμε τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό”.

Όσο για την εικόνα που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι: “Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθειά μας. Να είμαστε ομαδικοί, αυτό ήταν ένα στοιχείο που σε συνδυασμό με την καλή άμυνα μας έφερε τις νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια. Εκεί πρέπει να βασιστούμε και να είμαστε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσουμε την πίεση που θα μας ασκήσει και η Neptunas με το παιχνίδι, αλλά και η ο κόσμος. Οι Λιθουανοί λατρεύουν το μπάσκετ, αυτή είναι η τρίτη πιο δυνατή ομάδα της χώρας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα πιεστική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…