Κεντρική Basket League ”Να εκμεταλλευτούμε το άγχος του Κόροιβου και να πάρουμε τη νίκη”

”Να εκμεταλλευτούμε το άγχος του Κόροιβου και να πάρουμε τη νίκη”

aek 3

sakis giannakopoulos

Το Λαύριο θα ταξιδέψει στην Αμαλιάδα για το παιχνίδι με τον Κόροιβο στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League (26/11, 17.00). Ο Σάκης Γιαννακόπουλος μέσω του blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ σχολίασε την ανεβασμένη ψυχολογία της ομάδας του αλλά και το άγχος της ομάδας της Αμαλιάδας που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο παίχτης του Λαυρίου : 

”Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό μας έδωσε το δικαίωμα να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και στην ομάδα. Απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο παίξαμε για μεγάλο διάστημα καλά και βγάλαμε στο παρκέ τις αρετές που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και των κρίσιμων αγώνων που θα δώσουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όπως αυτός στην Αμαλιάδα. Η αναμέτρηση με τον Κόροιβο είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Το ευχάριστο είναι πως δεν αποτελεί για το Λαύριο αγώνα do or die, όπως συμβαίνει με τον αντίπαλό μας, που αν ηττηθεί στην έδρα του θα μείνει πολύ πίσω στο κυνήγι της σωτηρίας. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε το άγχος της αντίπαλης ομάδας και να καταφέρουμε να πάρουμε μια νίκη που είναι χρυσάφι. Για να συμβεί φυσικά αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί και να μην παρασυρθούμε στο ρυθμό που θέλει ο αντίπαλος. Αν δε το ματς είναι κλειστό και πάει στο τελευταίο σουτ, όπως συνέβη σε προηγούμενα παιχνίδια, ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δουλέψει σωστά και πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Η ομάδα έχει δυνατότητες και είναι ευκαιρία να τις δείξουμε για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…