Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να αποκτήσουν οι παίκτες αποφασιστικότητα”

“Να αποκτήσουν οι παίκτες αποφασιστικότητα”

pascual panathinaikos

pascual-panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης”, απέναντι στον Κολοσσό με 80-65 κι ο προπονητής των “πράσινων”, Τσάβι Πασκουάλ, μίλησε σχετικά με το νικηφόρο παιχνίδι αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αναλυτικά:
“Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή τη νίκη μας. Ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε τη δυσκολία του πριν αρχίσει. Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή τους για το καλό μπάσκετ που παίζουν. Παίζουν σοβαρά και καλά. Εμείς είχαμε κάποιες αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να πάρουμε διαφορά και να φθάσουμε στη νίκη”

Για τα περισσότερα τρίποντα από δίποντα κι αν προβληματίζεται για αυτή την επίδοση των παικτών του: “Όχι. Όχι σε καμία περίπτωση. Εάν τα βάζαμε όλα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Κάποιες φορές γίνεται από κοντά, άλλες από μακριά, αναλόγως το παιχνίδι. Τώρα, αυτό που δουλεύουμε είναι να αποκτήσουν οι παίκτες την αποφασιστικότητα που πρέπει”.

Για τα διαδοχικά ματς με Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό: “Ξέρω ότι όλοι μιλούν για τη δύσκολη εβδομάδα που έχει μπροστά της η ομάδα με Ρεάλ, Ολυμπιακό και Άρη. Ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθεις είναι να σκέφτεσαι αποκλειστικά το επόμενο παιχνίδι που είναι κόντρα στη Ρεάλ. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία. Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες και θα κάνουμε κάτι καλύτερο”.

Για το γεγονός πως είναι άριστος γνώστης της Ρεάλ Μαδρίτης: “Είναι αλήθεια ότι τους ξέρω πολύ καλά. Έχω λίγο χρόνο να μεταδώσω πράγματα στην ομάδα. Ακόμα κι όταν γνωρίζεις τη Ρεάλ είναι δύσκολο να την κερδίσεις στο γήπεδό της. Με την Μπαρτσελόνα κερδίσαμε πέρυσι δύο φορές μέσα στην έδρα της Ρεάλ, αλλά στη συνέχεια όχι. Είναι ομάδα με δεκατέσσερις εξαιρετικούς παίκτες. Παίζουν καιρό μαζί. Πιθανότατα, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή”.

Για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα: “Κατ’ αρχάς θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ήδη καλά. Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα κι έχουμε παίξει τρεις παρατάσεις. Είναι δύσκολο να αμυνθείς κόντρα στη Ρεάλ, αλλά για να έχεις πιθανότητες θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη.

Είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον αιφνιδιασμό στην Ευρώπη ύστερα από λάθη. Θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και θα πρέπει να σκοράρουμε σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί και στα ελεύθερα τρίποντα. Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά”.

Για το εάν είναι ίδια η νοοτροπία πριν από τα ντέρμπι σε Βαρκελώνη και Αθήνα: “Όχι, γιατί στη Βαρκελώνη όποιο παιχνίδι και να έχανες το θεωρούσαν καταστροφή και ότι δεν θα μπορούσες να κερδίσεις ούτε το επόμενο. Ωστόσο, αν και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι αυτό το συναίσθημα, εάν θέλουμε να φτιάξουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα θα πρέπει να είναι όλες οι ημέρες σημαντικές και κάποιες ακόμα πιο σημαντικές”.

Για το εάν θα περιμένει την επιστροφή του τραυματία Μάικ Τζέιμς ή θα πάρει παίκτη: Δεν μιλάω ποτέ δημοσίως για αυτά τα θέματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …