Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τα νεα πράγματα”

“Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τα νεα πράγματα”

Printezis 1

Printezis

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το νικητήριο καλάθι που έκρινε το τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο “Νίκος Γκάλης”. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη σελίδα του “Πάμε Στοίχημα” στο facebook και σχολίασε επίσης το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague.

Αναλυτικά:

Για το νικητήριο καλάθι με τον Παναθηναϊκό: “Είναι μία φάση που είναι που είναι δουλεμένη πάρα πολλές φορές στην προπόνηση και γίνεται και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού με εμένα και τον Μπίλι και τους άλλους γκαρντ ή όταν βρίσκεται κάποιος ψηλός με έναν κοντό. Είναι λογικό να το συζητάμε τόσο, γιατί ήταν η τελευταία φάση ενός δύσκολου αγώνα, αλλά είναι μία φάση που την δουλεύουμε και γίνεται συνέχεια στις προπονήσεις”.

Για το αν ήταν προτιμότερο να καρφώσει: “Νομίζω πως ήταν πιο σίγουρο αυτό που έκανα από να καρφώσω. Εχω να καρφώσω κάνα δυο χρόνια, μπορεί και παραπάνω. Αυτό πιστεύω πως ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω”.

Για το πώς “χτίζει” αυτοπεποίθηση για τα buzzer beater: “Είναι μερικά σουτ που σου αλλάζουν την ψυχολογία και σε βοηθούν, αλλά η εμπειρία και η δουλειά, όταν βρίσκεσαι πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, σε βοηθούν και πάρα πολύ στο θέμα της αυτοπεποίθησης.

Δεν είναι μόνο η ατομική προπόνηση που σε βελτιώνει και σε κάνει καλύτερο σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς. Βελτιώνεται η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή σου, ώστε να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις σε καταστάσεις που πρέπει να βάλεις ένα πολύ δύσκολο σουτ.

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague: “Προσπαθούν να το φέρουν πιο κοντά στο ΝΒΑ, αλλά ακόμα απέχουμε σε αυτό το κομμάτι και σε άλλους τομείς που δεν έχουμε στην Ευρώπη. Είναι πιο δύσκολο, είναι πιο μεγάλη η χρονιά και χρειάζεσαι μεγαλύτερη διάρκεια, συγκέντρωση και προσήλωση, αλλά είναι στο μυαλό σου.

Δεν σκάβουμε, παίζουμε μπάσκετ και το ευχαριστιόμαστε. Ακόμα και οι έξοδοί μας, ένα φαγητό που βγαίναμε μία φορά την εβδομάδα ή ένα σινεμά που πηγαίναμε ανά 20 ήμερες, έχουν ελαττωθεί αρκετά. Είναι χαρά μας να το κάνουμε.

Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τα νεα πράγματα. Δεν σκάβουμε. Ούτε στα ορυχεία είμαστε. Κάνουμε κάτι που μας αρέσει.Προσωπικά εμένα μου αρέσει που έχω θυσιάσει ώρες από τον προσωπικό μου χρόνο για να είμαι παραπάνω στο γήπεδο και μαζί με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Μακάρι να μπορώ να δώσω την ίδια απάντησε κι έπειτα από δύο μήνες, οχτώ μήνες και δύο χρόνια. αυτό είναι το ζητούμενο. Μακάρι και τα καλοκαίρια να είχαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάζουμε τα κορμιά μας καλύτερα”.

Για τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια πηγαίνει στον αιφνιδιασμό, στην ενέργεια, οι κατοχές είναι περισσότερες και το σκορ αυξάνεται”.

Για τον νέο κανονισμό του αντιαθλητικού φάουλ: “Για να έχει παρθεί ένας τέτοιος κανονισμός, σημαίνει πως υπάρχουν κάποιοι που το έχουν μελετήσει και έχουν κατασταλάξει στο ότι είναι κάτι καλό. Το δύσκολο θα έλεγα πως είναι διαφορετικός ο συγκεκριμένος κανόνας σε σχέση με τον ελληνικό, καθώς ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε μπερδεύει το μυαλό του κάθε παίκτη.

Στην Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να σταματήσουμε κάποιον παίκτη στον αιφνιδιασμό, ενώ στην Ελλάδα μπορούμε να το κάνουμε. Επειδή όλα είναι στιγμιαία και βάσει ενστίκτου μπορεί να πάρεις μία λανθασμένη επιλογή”.

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει: “Η ΤΣΣΚΑ έχει βγάλει τους καλύτερους αυτοματισμούς μέχρι στιγμής και παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό και παίζει το γρήγορο μπάσκετ που μπορεί να παίξει. Είναι νωρίς ακόμα. Χρειάζεται να έχεις πολύ μεγάλη διάρκεια σε αυτό που κάνεις. Αυτές τις δύο ομάδες ίσως να έχω ξεχωρίσει και έχουν παίξει αρκετά καλά μέχρι στιγμής κι έχουν όμορφη χημεία. Είναι σίγουρα νωρίς για συμπεράσματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…