Κεντρική Basket League Άρης “Μήνας “φωτιά” για τον Άρη”

“Μήνας “φωτιά” για τον Άρη”

priftis filiko aris

priftis-filiko-aris

Ο Άρης υποδέχεται την Μπάνβιτ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Ο Δημήτρης Πρίφτης σε δηλώσεις του για την αυριανή (9/11, 21:00) αναμέτρηση με τους Τούρκους στάθηκε στην δυσκολία του αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ότι ο Άρης αντιμετωπίζει την Banvit μόλις δύο μέρες μετά από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Βιολογικά  δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται ψυχολογική ενεργοποίηση και να δουλέψει το μυαλό, για να μπορέσεις να είσαι συγκεντρωμένος και να ετοιμαστείς για το δύσκολο αυτό παιχνίδι”.

Για το προφίλ της Μπάνβιτ: Είναι μία ομάδα με καλό ρυθμό, ήρεμη ομάδα, με ξεκάθαρους ρόλους και μικρό rotation. Έχει καλούς σουτέρ και έναν βασικό δημιουργό, τον Theodore. Εκεί θα είναι το κλειδί για μας αμυντικά, εκεί πρέπει να προσανατολιστούμε και να εστιάσουμε, στο πώς θα σταματήσουμε αυτόν τον παίκτη, γιατί απ’ αυτόν εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των υπολοίπων.

Θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεκινήσουμε αμυντικά, γιατί είναι αλήθεια ότι δυστυχώς στην επίθεση δεν έχουμε σταθερές. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε μία αμυντική βάση και μ’ αυτή να ξεκινάμε όλα τα παιχνίδια”.

Για τις πολλές αλλαγές της Μπάνβιτ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν: “Έχει αλλάξει εντελώς το ρόστερ, νομίζω ότι έχει παραμείνει μόνον ο Vidmar. Έχει αλλάξει και ο προπονητής και έχει διαφοροποιηθεί εντελώς και το στιλ παιχνιδιού, είναι διαφορετική ομάδα”.

Για το ότι ο Νοέμβριος περιλαμβάνει πολλά και δύσκολα παιχνίδια: “Το βασικό για να ανταποκριθούμε είναι η συγκέντρωση, τα ψυχικά αποθέματα και η προσήλωση στη δουλειά, για να βρούμε και τη συνοχή που χρειαζόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια”.

Για την κατάσταση του Μιχάλη Τσαϊρέλη: “Πιστεύω ότι θα βρεθεί σε θέση να βοηθήσει, πως θα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με χθες”.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: “Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση. Προερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με μεγάλη ένταση και δυστυχώς κακό αποτέλεσμα. Αν ήταν θετικό το αποτέλεσμα, θα ήταν σίγουρα καλύτερη η ψυχολογία μας. Πρέπει να το διαχειριστούμε.

Κυρίως να διαχειριστούμε την αποκατάσταση μετά από τέτοιο παιχνίδι, αλλά να μπούμε και γρήγορα στο κλίμα του αγώνα με την Mπάνβιτ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε και πέρυσι εναντίον της. Έχει αλλάξει πολλούς παίκτες από το ρόστερ της. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως, παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε”.

Για το στιλ της Μπάνβιτ: “Σίγουρα παίζει σε υψηλό τέμπο. Η επίθεσή της είναι τρομερή. Απ’ ότι ξέρω βάζει πάνω από 90 πόντους και στην Τουρκία και στην Ευρώπη. Θεωρώ πως το κλειδί θα είναι αυτό. Να τους κρατήσουμε σε όσο γίνεται πιο χαμηλό σκορ και εμείς να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση από ότι ήμασταν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, όπως δείξαμε στην Nαχαρίγια και τον Προμηθέα”.

Για τον στόχο του Άρη: “Ο στόχος είναι φυσικά να προκριθούμε, οπότε καταλαβαίνετε πως αν κερδίσουμε την Μπάνβιτ θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα πρόκρισης. Το θέμα είναι ότι η αντίπαλός μας φαίνεται πως είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας από τις άλλες ομάδες. Αυτό δείχνει τουλάχιστον στο γήπεδο προς το παρόν. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Έχει τον πλέι μέικερ (Jordan Theodore) που είναι πολύ καλός και στην τουρκική λίγκα και στο BCL και φυσικά τον Vidmar ο οποίος είναι σημείο αναφοράς για την συγκεκριμένη ομάδα.

Τον ξέρουμε από πέρυσι. Πρέπει, όμως, να εστιάσουμε και στους άλλους παίκτες. Σίγουρα είναι δύσκολο το ότι το ματς με την Banvit είναι 48 ώρες μετά από εκείνο με τον Ολυμπιακό, οπότε πρέπει να κάνουμε ένα κλικ στο μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτό. Να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού της Banvit και να δούμε πως μπορούμε επιθετικά να την χτυπήσουμε”.

Για την κατάσταση της ομάδας και τους συνεχόμενους αγώνες: “Σίγουρα φαίνομαστε καλύτεροι σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες. Έγινε και η προσθήκε του Βλάντο, που είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Ο Ντραγκίσεβιτς παίζει καλύτερα, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στα τελευταία παιχνίδια.

Έχουμε αρχίσει και δένουμε περισσότερο, αλλά ακόμη θέλουμε πολλή δουλειά. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν αυτές οι αναμετρήσεις, είναι δυνατά τεστ… Και με τον Ολυμπιακό που παίξαμε, και με την Mπάνβιτ, μετά έχουμε το ματς με τον Κόροιβο και αμέσως ταξίδι χωρίς επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, κατευθείαν στην Νίμπουργκ.

Γενικά αυτός ο μήνας είναι “φωτιά” για εμάς και επειδή προερχόμαστε από έναν μήνα που δεν ήμασταν τόσο καλοί και δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, νομίζω πως αυτά τα παιχνίδια ίσως μας βοηθήσουν να μπούμε καλύτερα στο κλίμα και των δύο διοργανώσεων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…