Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μιλιένοβιτς: “Να είμαστε βελτιωμένοι στο εξής…”

Μιλιένοβιτς: “Να είμαστε βελτιωμένοι στο εξής…”

milienovic

milienovic

Αρκετά θετική εμφάνιση από τον Νέναντ Μιλιένοβιτς στο ματς με το Ρέθυμνο… Ο Σέρβος είχε 10 πόντους ενώ έδωσε και τρεις ασίστ. Ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι του Σαββάτου ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών (π.χ. Μαργαρίτης, Πέινερς και Τέιλορ) που ταλαιπωρούν τον “Δικέφαλο”. Συγκεκριμένα είπε:

Για την νίκη επί του Ρεθύμνου: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Το Ρέθυμνο είναι πολύ καλή ομάδα και θα είναι πρωταγωνίστρια ομάδα στον δρόμο για τα πλέι οφ. Μας δυσκόλεψε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Νομίζω ότι πήραμε σωστές αποφάσεις προς το τέλος του αγώνα και ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε την νίκη. Μετά από μόνο μια μέρα ξεκούρασης, από την Δευτέρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα του Champions League απέναντι στην Βέντσπιλς”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν “συντηρεί”, αλλά χάνει τις διαφορές που παίρνει στα παιχνίδια: “Η αλήθεια είναι πως αυτό συμβαίνει πολλές φορές στα τελευταία παιχνίδια, να παίρνουμε διαφορές και να τις χάνουμε στο τέλος. Όσον αφορά το σαββατιάτικο ματς, το Ρέθυμνο πέτυχε μερικά μεγάλα σουτ. Ετσι ακόμη κι αν παίζεις πολύ καλή άμυνα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. Αυτό που μας «πόνεσε» πολύ είναι πως στα προηγούμενα παιχνίδια παρά τις διαφορές που είχαμε, δεν κερδίζαμε. Μιλήσαμε αρκετά και μέσα από τις προπονήσεις προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε και ελπίζουμε πως στην πορεία θα το καταφέρουμε κι αυτό”.

Για το αν η νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο μπορεί να δώσει ώθηση στον ΠΑΟΚ για ένα νέο νικηφόρο σερί: “Δεν μου αρέσει να μιλάω για νικηφόρα σερί. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Βέντσπιλς. Είναι πολύ καλή ομάδα και έχει μία περισσότερη νίκη από εμάς στον όμιλο. Αρα, αυτό μας δίνει έναν επιπλέον λόγο για να κερδίσουμε. Νομίζω πως η προσήλωσή μας είναι στο επόμενο παιχνίδι και στο πώς θα το κερδίσουμε. Ακολουθούν κάποια παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που πρέπει να κερδίσουμε και ελπίζουμε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας και θα παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ σκληρό για την ομάδα ξεκινώντας από τον τραυματισμό του Μαργαρίτη που μας λείπει πολύ και είναι ο αρχηγός της ομάδας. Δεν μπορεί να δώσει την εμπειρία και ότι άλλο μπορούσε να προσφέρει από το ξεκίνημα της σεζόν και μας λείπει η παρουσία του. Αντίστοιχα και η απουσία του Πέινερς είναι πρόβλημα καθώς μπορούσε να βοηθήσει και μας λείπει στα τελευταία παιχνίδια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να χάνεις και έναν παίχτη στην ίδια θέση, όπως συνέβη με τον Τέιλορ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου απέναντι στο Ρέθυμνο. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Πρέπει να προσαρμοστείς και να βρεις έναν τρόπο να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και να κερδίσεις τα παιχνίδια. Εύχομαι οι παίκτες (σ.σ. τραυματίες) να επιστρέψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί η ομάδα τους χρειάζεται”.

“Ελκυστική” η περίπτωση ΜακΓκραθ, αλλά…

Γενικότερα στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους όσον αφορά την ενίσχυση, αλλά από την πιάτσα των ατζέντηδων εξακολουθεί να προκύπτει πως στον “Δικέφαλο” έχουν ρωτήσει για περιπτώσεις “κοντών”. Για τον Ντόνι ΜακΓκραθ πάντα υπήρχε καλή άποψη και αυτό δεν έχει αλλάξει αφού είναι ένας ποιοτικός καλαθοσφαιριστής δίχως αμφισβήτηση.

Γενικώς ο ΜακΓκραθ θεωρείται πως θα ήταν… ιδανική λύση, ωστόσο είναι “αγκάθι” το οικονομικό ενώ λέγεται πως υπάρχει στη μέση και ένα προσωπικό θέμα, γι’ αυτό και ο παίκτης είναι στις ΗΠΑ (στη D-League και στους Long Island Nets). Σε επικοινωνία που είχε το ebasket.gr με την πλευρά του καλαθοσφαιριστή, εκείνος τόνισε πως δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ΠΑΟΚ ενώ η αλήθεια είναι πως δεν άφησε κάποιες… πιθανότητες για την προοπτική συμφωνίας με τον “Δικέφαλο” και αυτό λόγω οικονομικού.

Για τον ΜακΓκραθ, μάλιστα, εκφράστηκε ενδιαφέρον (με… καλά λεφτά) από ισπανικό σύλλογο αλλά ο ίδιος την δεδομένη χρονική στιγμή σκέφτεται γύρω στον Γενάρη να αποφασίσει το τι θα κάνει σχετικά με την πιθανή μετακίνησή του σε άλλη ομάδα. Εκτός κι αν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα τώρα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…