Κεντρική Basket League Άρης Μάσεϊ στο eBasket: “Η Αρειανάρα και η ώθηση του κόσμου…”

Μάσεϊ στο eBasket: “Η Αρειανάρα και η ώθηση του κόσμου…”

massey

massey

dragolias-nikosΉταν από τους πιο… ποιοτικούς Αμερικανούς που πέρασαν από τον Άρη τα προηγούμενα χρόνια, συχνά φρόντιζε να “ξεσηκώνει” την κερκίδα με εντυπωσιακές του ενέργειες και ήταν από τους αγαπημένους καλαθοσφαιριστές των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Τζερεμάια Μάσεϊ ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη την περίοδο 2006-2008 “δίνοντας” πολλά στους “κιτρίνους”.

Με αφορμή το ντέρμπι της Δευτέρας (21/11) μεταξύ των “κιτρίνων” και του Παναθηναϊκού, το ebasket.gr έψαξε και βρήκε τον Αμερικανό, ο οποίος την σεζόν 2007-08 σε εντός έδρας ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, είχε πετύχει 21 πόντους (πρώτος σκόρερ) και βοήθησε τον Άρη να “γονατίσει” τους “πράσινους” με σκορ 82-75.

“Αξέχαστη η νίκη με 82-75, ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα”

Ο Μάσεϊ ακόμη θυμάται εκείνον τον αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό….“Εκείνο είναι ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και όλοι στην ομάδα μου ξέραμε πως παίζαμε με τις πιθανότητες εναντίον μας. Γνωρίζαμε ότι στο δικό μας γήπεδο θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε εάν παίζαμε αρκετά σκληρά και αρκετά καλά για να ανταγωνιστούμε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου γεμάτη με Έλληνες αστέρες μαζί με Αμερικάνους αστέρες και στο τέλος τα καταφέραμε”.

Όσο για το αν έχει δει την φετινή (2016-17) σεζόν τον Άρη; “Ναι, είδα το παιχνίδι το παιχνίδι με την Νίμπουρκ και φαίνεται σαν να χρειάζεται η ομάδα λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνει μια πραγματικά καλή ομάδα φέτος ή ίσως απλά βρέθηκε σε άσχημο βράδυ. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, λόγω του ότι ήταν το μοναδικό παιχνίδι που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω”.

“Με τέτοιους φιλάθλους που έχει, ο Άρης μπορεί να κερδίσει”

Ο Αμερικανός θεωρεί πως οι “κίτρινοι” μπορούν να κάνουν την “ζημιά” στον Παναθηναϊκό έχοντας ως μεγάλο “όπλο” τους οπαδούς τους, οι οποίοι αναμφίβολα ξέρουν καλά πώς να “σπρώχνουν” την ομάδα τους.

“Τα πάντα είναι πιθανά να γίνουν σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. Παλέ) με αυτούς τους φιλάθλους γιατί σου δίνουν μια έξτρα ώθηση που μερικές φορές ξεπερνά το ταλέντο που δείχνεις στο γήπεδο. Άρα, φυσικά ο Άρης μπορεί να κερδίσει αλλά όλοι γνωρίζουν πως ένα παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού ποτέ δεν είναι εύκολο γιατί είναι ένας σύλλογος που έχει πάντα υψηλές προσδοκίες και οι παίκτες του πληρώνονται για να φέρνουν αποτελέσματα”.

“Θα τους θυμούνται και τα επόμενα χρόνια, αν νικήσουν τον Παναθηναϊκό”

Έχοντας ζήσει αρκετά τέτοια ντέρμπι, τον ρωτήσαμε αν ήθελε να δώσει κάποια… συμβουλή προς τους παίκτες του Άρη. “Δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορεί κανείς να δώσει. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν τι να κάνουν στον αγώνα και ότι εάν νικήσουν, θα τους θυμούνται για τα επόμενα χρόνια επειδή τέτοιοι αγώνες είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Είναι μια ευκαιρία να κάνεις κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Αλλά το να παίζεις σκληρά, να παίζεις ομαδικά, να μάχεσαι ως το τέλος και να μην τα παρατάς ποτέ, είναι το κλειδί στο να κερδίσεις σε όλους τους αγώνες”.

“Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ Αρειανάρα…”

Οι οπαδοί των “κίτρινων” τον έχουν στην καρδιά τους, το ίδιο κι αυτός αφού έχει “δεθεί” με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Του ζητήσαμε να “στείλει” ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη… “Για τους οπαδούς που με θυμούνται ακόμα και με αγαπούν, το μήνυμα που θέλω να τους στείλω είναι πως η αγάπη είναι αμοιβαία. Ο Άρης είναι και θα παραμείνει στις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για εμένα Αρειανάρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …