Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 87-77

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 87-77

euroleague 1

euroleague

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε τη νίκη με 87-77  κόντρα στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο το τελευταίο διάστημα.

Πλέον, ο πολύπειρος τεχνικός της τουρκικής ομάδας, βλέπει τους παίκτες του να υποχρεώνονται σε δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα, μετά από το κάκιστο παιχνίδι με την Μπασκόνια στην Ισπανία.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα. Οι Γιαν Βέσελι και Έκπε Ούντο κρατούσαν σταθερά μπροστά την τουρκική ομάδα, παίρνοντας το προβάδισμα με 5 πόντους (10-15), αλλά κάπου εκεί ο “καυτός” στην αρχή, Οχαγιόν, δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Τουρκίας να ξεφύγουν στο σκορ, καθότι τα πράγματα θα δυσκόλευαν επικίνδυνα, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 15-17, υπέρ της Φενέρ.

Οι ισραηλινοί συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι με τους φιλοξενούμενους, αλλά με ένα σερί 7-0 από τους Σμιθ και Ζίρμπες, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 8 πόντους (37-29), λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Η Φενέρμπαχτσε προσπαθούσε να πάει στ’ αποδυτήρια έχοντας “κεφάλι” στο σκορ, όμως, η ομάδα του Εμίρ Χαντάρ ήταν ιδαίτερα συγκεντρωμένη στο πλάνο της και το πρώτο μέρος τελείωσε στο +4 (43-39) για την “ομάδα του λαού”.

Στην επανάληψη ο Σόνι Ουίμς φρόντισε να δείξει την κλάση του. Κάνοντας σπουδαία δουλειά στην επίθεση, ο Αμερικανός πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στο +10 (64-54).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το συγκρότημα της γειτονικής χώρας πλήρωνε και μάλιστα ακριβά, το γεγονός ότι είχε μόνο τον Ούντο, ως σημείο αναφοράς στην επίθεση. Οι Τούρκοι παρόλο που ροκάνισαν τη διαφορά στο -6, 10 λεπτά πριν το φινάλε (66-60) δεν φαινόταν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και πόσο μάλλον εκτός έδρας.

Ο Ζοτς, είδε τους παίκτες του να… εξαφανίζονται από το παρκέ και η Μακάμπι έτρεξε ένα πολύ γρήγορο σερί 10-0, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Όλα έμοιαζαν εφιαλτικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αρνήθηκαν να παλέψουν περισσότερο και γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα, με 87-77.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 43-39, 66-60, 87-77.
MAKAΜΠΙ (Χαντάρ): Γκάουντλοκ, Ρουντ 10, Σίλεί 2, Σμιθ 15 (3), Γίβζορι, Μέκελ, Πνίνι 5, Οχαγιόν 19 (3), Ουίμς 22 (2), Αλεξάντερ, Άιβερσον 6, Ζίρμπες 8.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Χερσέκ, Ουντό 17, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Σλούκας 10 (1), Αρνά, Νάναλι 8 (2), Βέσελι 16, Κάλινιτς 8, Ντίξον 9 (1), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 9 (3)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…